Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Pada łożysko z przodu?
-
krzych1b
- Fachman
- Imię: Krzysztof
- Samochód: NUBIRA /Lacetti
- Silnik: 1.8 F18D3 121KM
- LPG: Tech
- Kontakt:
Pada łożysko z przodu?
Podczas hamowania , słychać z prawej strony chrupanie . Dzieje się to tylko , jak usiądzie pasażer z przodu. Czyżby to jest oznaka kończącego się łożyska? Dźwięk jest bardziej podobny do jazdy po żwirze . Dodam tylko , że słychać ten chrobot ,jak już auto się zatrzymuje , a więc na niewielkiej prędkości.
Oglądałem podobne objawy na stronie RU , tam łożysko chrobotało podczas jazdy i był luz na kole. U mnie tego nie ma , cisza podczas jazdy ( skrętów ) , brak huczenia .
Dodam tylko ,że podczas skrętu w lewo coś, mi stuka w prawym kole. Na razie podejrzewam łącznik ew. którąś z końcówek.
Miał ktoś z was podobne objawy z chrobotaniem?
Oglądałem podobne objawy na stronie RU , tam łożysko chrobotało podczas jazdy i był luz na kole. U mnie tego nie ma , cisza podczas jazdy ( skrętów ) , brak huczenia .
Dodam tylko ,że podczas skrętu w lewo coś, mi stuka w prawym kole. Na razie podejrzewam łącznik ew. którąś z końcówek.
Miał ktoś z was podobne objawy z chrobotaniem?
VIN >KL1NF35BJ6K335315
- none7
- Bywalec
- Imię: Karol
- Samochód: Lacetti '05
- Silnik: 1.6, F16D3, 109KM, benz.+LPG
- LPG: STAG QNEXT PLUS
- Kontakt:
Re: Pada łożysko z przodu?
przegub zewnętrzny prawy - pilnie do wymiany bo może się szybko pogorszyć i staniesz gdzieś.
podczas wolnej jazdy chrobotanie i strzelanie sugeruje że bebechy się już w nim zacinają.
podczas wolnej jazdy chrobotanie i strzelanie sugeruje że bebechy się już w nim zacinają.
-
krzych1b
- Fachman
- Kontakt:
Nie podczas wolnej jazdy , a hamowania . Jak jadę ,to nic nie słychać .Już raz to przerabiałem w volvie. Na skrętach strzelał . Tu jest wyraźnie słychać przy końcu hamowania na wprost takie trrrrt ,jak byś jechał np. po żużlu ,żwirze, małych kamieniach. Stukanie jest na dołkach ( nie dopisałem dokładnie).Jutro sprawdzę na skrętach . A na początek zdejmę koło i pokręcę , poruszam i posłucham . Dzięki za naprowadzanie.
Miałeś coś takiego , czy to tylko przypuszczenia?
Miałeś coś takiego , czy to tylko przypuszczenia?
VIN >KL1NF35BJ6K335315
-
krzych1b
- Fachman
- Kontakt:
Panowie , a to nie jest czasem wina opony? Bo niedawno rozwaliłem nówkę na krawężniku i dokupiłem z zapasu ( też nówka ) ,ale trzyletnią ? Bo kręcę kołem , nie ma luzu i cisza jak makiem zasiał.
Ma ktoś numer łożyska i jakiej firmy założyć w razie draki?
Ma ktoś numer łożyska i jakiej firmy założyć w razie draki?
VIN >KL1NF35BJ6K335315
-
krzych1b
- Fachman
- Kontakt:
Nie dobrze ,brak odzewu z forum.
Odkryłem wczoraj ,po podniesieniu auta, że mam luz góra -dół na McPhersonie , czyli poduszki dobiegł "koklusz" albo inne zakażenie.Czy ten luz może być min. powodem takiego odgłosu?
Odkryłem wczoraj ,po podniesieniu auta, że mam luz góra -dół na McPhersonie , czyli poduszki dobiegł "koklusz" albo inne zakażenie.Czy ten luz może być min. powodem takiego odgłosu?
VIN >KL1NF35BJ6K335315
-
arnie3
- Specjalista
- Imię: Darek
- Samochód: Lacetti
- Silnik: 1.4 B+G
- LPG: Landi Renzo Omegas
- Kontakt:
Co do opony to może spróbuj zamienić miejscami po przekątnej koła i wtedy tą opcję wyeliminujesz.
- Sebastian
- Moderator
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Jeśli mówisz o McPhersonie z przodu to ten luz ma taki być. Na forum nawet były zdjęcia - poszukaj.
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.