Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

Problem z odpaleniem, dym z turbiny i błędy

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
Jacool_
Świeżak
Imię: Jacek
Samochód: Cruze
Silnik: 2.0 163km, diesel
Kontakt:

Problem z odpaleniem, dym z turbiny i błędy

Post autor: Jacool_ »

Pacjent: chevrolet cruze 2010
Silnik: 2.0 163km
Skrzynia: automatyczna
Opis: Problem polega na tym, że auto odpala z wielkim trudem a gdy już uda się go uruchomić wydobywa się z turbiny biały dym oraz taki sam z wydechu. (gdy auto odpali i wejdzie się nim na wysokie obroty ok. 4 tysiące z wydech "wypluwa" jakby ropę z olejem (nie jestem pewien czy to ropa z olejem))Problem zaczął się podczas trochę dłuższej trasy około 80km. Jechałem sobie spokojnie 80km/h gdy nagle pojawił mi się błąd a z wydechu pokazała się wielka chmura dymu. Gdy zjechalem i zwolnilem do około 20km/h auto samo zgaslo i zaczęły się problemy jak wyżej. Podczas prób odpalenia pokazuje mi się Code 84 ale po odpaleniu znika. Po podłączeniu komputera pokazuje się błąd "niskie ciśnienie na listwie paliwa" zastanawia mnie jednak skąd ten dym z turbiny i dlaczego wypluwa olej. Dodam jeszcze, że gdy auto odpali chodzi równo lecz robi się chmura dymu z wydechu i turbiny. Jeżeli dam radę dodam filmik co się dzieje i zdj ekranu komputera z błędem.
kochar
Wymiatacz
Imię: Jan
Samochód: ORLANDO 2.0l VCDI
Silnik: 163KM, diesel
Been thanked: 2 times

Re: Problem z odpaleniem, dym z turbiny i błędy

Post autor: kochar »

Wtrysk leje , nie ma oporów tłoczenia i pompa nie wyrabia.
viewtopic.php?f=75&t=6988
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cruze Mechanika”