Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Tarcza jest niedohamowana, albo mało i delikatnie jeździsz, albo stoją prowadniczki.
Tarczę możesz przetoczyć ale nie wiadomo czy pozwoli na to jej grubość. Ja bym wymienił, ale najpierw rozwiąż problem dlaczego tył tak słabo hamuje, bo na nowej tarczy będziesz miał to samo. Wżery są bardzo duże.
A co do usuwania rdzy to nie ma cudów, trzeba zedrzeć ile się da a potem pomalować i zabezpieczyć.
Wiertarka/wkrętarka + metalowe szczoty i jazda. W tym stanie to dobre kilka godzin roboty na samo zdzieranie.
Kraviec pisze: 17 kwie 2019, o 11:30
Tarcza jest niedohamowana, albo mało i delikatnie jeździsz, albo stoją prowadniczki.
Tarczę możesz przetoczyć ale nie wiadomo czy pozwoli na to jej grubość. Ja bym wymienił, ale najpierw rozwiąż problem dlaczego tył tak słabo hamuje, bo na nowej tarczy będziesz miał to samo. Wżery są bardzo duże.
miałem tak w astrze na tylnej osi. Prowadnice ok ale tłoczki miały ranty z wytrąconego osadu i słabo działały. Warto zmieniać płyn hamulcowy.
Jeżdżę ok. 1.5 tyś. kilometrów miesięcznie. Bardzo dużo po autostradzie. Sprężyny wymieniałem niedawno. Podczas przeglądu okazało się, że mam pęknięte. Niestety nie wiem co to za dokładnie są sprężyny. Koszt jednej to 150 zł. Zastanawiam się czy nie dać wszystkiego do piaskowania czy samemu spróbować. Trochę obawiam się czyszczenia zacisków, że mógłbym później źle złożyć Najprawdopodobniej wina jest w wewnątrz zacisków.
Powiem tak, mozna robic z tego wielkie halo, a mozna zrobic na szybko i miec podobny efekt. Ja po prostu odkrecilem sruby, zdjalem jarzmo i zaciski, nie odpinajac przewodu hamulcowego ile sie dalo oczyscilem wszystko szczotka druciana i papierem sciernym. Potem pomalowalem zestawem Foliatec. Po roku wszystko wyglada bardzo ladnie. Jak rozbierzesz to zobaczysz czy problem lezy np. w prowadnicach zacisku to sobie wymienisz trzpienie na nowe. Jak klocki zaczna ladnie i rownomiernie zbierac tarcze to te sie same oczyszcza.
Pamietaj ze potrzebne jest narzedzie do cofania tloczkow w tylnych zaciskach.
Z jakiej firmy moglibyście polecić mi tarcze hamulcowe? Mam przejechane już 128 tys. km. Czas najwyższy wymienić je na nowe. Przy okazji wyczyszczę zacisk, jarzmo, prowadnice, tłoczek i pochwalę się rezuktatem końcowym
Ja wrzuciłem komplet TRW, wszystko z nimi ok, auto ładnie hamuje. Tyle, że klocki z TRW lubią pylić i felgi co chwilę trzeba czyścić więc jeśli ma Cię to wkurzać to rozważ wymianę na ceramiczne, etac miał jakieś konkretne i chwalił, poszukaj w razie czego.
Rok temu kupiłem ATE Ceramic. Przejechane jakies 15kkm, nie biją, mało pylą. Jestem zadowolony. Koszt nieco ponad 1000zl materiał, a robocizna we wlasnym zakresie. Do tego pomalowane zaciski na kolor Carbon by Foliatec i wymieniona część prowadnic zacisków oraz płyn hamulcowy.
K2 CLEANER BRAKE ZMYWACZ DO TARCZ HAMULCÓW 600ML - mam działa jak ma działać
Jak chcesz malować zaciski to od razu Ci radze kupić albo z 2-3 puszki w sprayu albo zestaw foliateca Malowałem sprayem na złoto i poszły 2 puszki "wesco". Te lakiery są dość wodniste więc gdybym jeszcze raz malował to jednak bym brał coś do pędzelkowania (pewnie foliatec).