Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

Problem z odpalaniem

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
Lesiu
Świeżak
Imię: Mateusz
Samochód: Cruze
Silnik:
Kontakt:

Problem z odpalaniem

Post autor: Lesiu »

Witam,

Przejrzałem kilka postów na różnych forach, ale niestety żaden nie odpowiadał mojej sytuacji (tak mi się przynajmniej wydaje). Otóż, posiadam Chevroleta Cruze wersję sedan z 2011r. z silnikiem 2.0 VCDI 163KM, przebieg 135 tys. km. Podczas jazdy silnik działa równo, auto przyspiesza dobrze i nic niepokojącego się nie dzieje. Od jakiegoś czasu mam jednak problem z odpalaniem. Zawsze za 2, maksymalnie 3 razem już odpali normalnie. Nie dzieje się to często, może jakoś raz na 15-20 odpaleń, ale zaczynam się martwić co to może być, żeby w końcu w ogóle nie odmówił posłuszeństwa. Jakiś tydzień temu na trasie padł jeden wtrysk, został zregenerowany a reszta wyczyszczona w ASO. Uszczelniono też pompę paliwa, która ciekła. Myślałem, że może to było przyczyną okazjonalnych problemów z odpalaniem. Niestety dzisiaj znowu się to zdarzyło i już nie wiem co to może być. Czy ktoś miał podobne problemy/wie co to może być? Będę wdzięczny za każdą pomoc :D

EDIT: Dodam może jeszcze, że problem wygląda tak, że silnik kręci, auto jakby na moment zapala ale zaraz gaśnie, zapomniałem tego dodać, przepraszam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cruze Mechanika”