Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

Głośniejsza praca silnika na niskich obrotach

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
milyjarek
Profesjonalista
Imię: Jarosław
Samochód: Epica , Malibu LTZ
Silnik: 2.0 Diesel , 150KM
Kontakt:

Głośniejsza praca silnika na niskich obrotach

Post autor: milyjarek »

Witam. Od kilku miesięcy zauważyłem że silnik pracuje inaczej na niskich obrotach. Jest to diesel ale wydaje mi się że jest to odgłos jakiegoś rzężenia. Powyżej 1200-1300obr. jest cisza. Ponieważ wczoraj zauważyłem że mam zapoconą trochę miskę olejową a powinienem już wymienić olej zdecydowałem się że tą wymianę oleju nie wykonam w ASO a u zaufanego mechanika. Ściągnie miskę w celu jej uszczelnienia a przy okazji zobaczy od spodu czy nie jest uszkodzony jakiś ząb który jak twierdzi może wydawać taki odgłos na niskich obrotach. Jednak jak nic nie będzie widać nie będę chciał aby cokolwiek rozbierać ponieważ nie wierzę za bardzo aby trzeba tam było cokolwiek naprawiać ponieważ silniki te są trwałe i mają bardzo dobre opinie a mój przebieg to jedynie 170kkm. Może jakieś sugestie koledzy macie lub mieszka ktoś w promieniu 100km od Wrocławia aby można było porównać prace silników stojących obok siebie dwóch pojazdów?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Epica Mechanika”