Witam.
Czy ktoś zakładał w/w sprężyny?Jak z komfortem bo cruze sam w sobie jest dość twardy.Macie może jakieś foty jak to wyglada.Mowimy o -30 mm
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Sprężyny Eibach ProKit
-
pachlik
- Świeżak
- Imię: Łukasz
- Samochód: Cruze
- Silnik:
- Kontakt:
- Przemek
- Fachman
- Imię: Przemysław
- Samochód: cruze 1.8
- Silnik: 1.8 , 141 KM
- LPG: BRC
- Inny samochód: Opel Astra H 1.9 CDTI
- Kontakt:
Re: Sprężyny Eibach ProKit
Znam 3 osoby które mają założone sprężyny Cruze ( ale chyba nie są w klubie , chociaż udzielają się na facebooku ) sam też planuję to zrobić co do komfortu to zależy jaką masz felgę ? Bo inaczej będzie na 17 z profilem 50 , a inaczej na 18 z profilem 40-45 .Na pewno auto będzie się lepiej prowadzić ( zwłaszcza w zakrętach ) , ale ucierpi na tym komfort , chociaż dla niektórych wręcz nieodczuwalny. Coś za coś .
- kemoiz
- Wymiatacz
- Samochód: Cruze HB LT+ MY14
- Silnik: 1.8, 141KM, Pb
- LPG: BRC 24.11
- Kontakt:
Ja mam. Jak już kilka razy pisałem różnica w komforcie jest bardzo duża i praktycznie nie ma znaczenia na jakich kołach. Przy normalnym zawieszeniu zmiana z 16" na 18" była dla mnie mało odczuwalna.
Na eibach robi się bardzo twardo i bardzo sztywnie. Dla mnie jest to akceptowalne ale ja poruszam się po Warszawie a tutaj raczej są dobre jezdnie. Gdybym mieszkał gdzieś gdzie jest krzywo albo łata na łacie to bym wrócił do normalnych.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Na eibach robi się bardzo twardo i bardzo sztywnie. Dla mnie jest to akceptowalne ale ja poruszam się po Warszawie a tutaj raczej są dobre jezdnie. Gdybym mieszkał gdzieś gdzie jest krzywo albo łata na łacie to bym wrócił do normalnych.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
- Przemek
- Fachman
- Imię: Przemysław
- Samochód: cruze 1.8
- Silnik: 1.8 , 141 KM
- LPG: BRC
- Inny samochód: Opel Astra H 1.9 CDTI
- Kontakt:
Tak tak tutaj chodziło mi o przejście na felgę 18 z 16 a nie o sprężynach. A widzisz , jakoś nie zakodowałem że masz 18 i to na obniżeniu 3 cm. Co do 18 też jestem już prawie pewny , tylko wizualnie muszę zobaczyć w realu jak to wygląda , bo jak ma być straszna koza to zostanę przy pierwszych planach i kupię 17. ( W Sączu niestety drogi mają wiele do życzenia )
- kemoiz
- Wymiatacz
- Samochód: Cruze HB LT+ MY14
- Silnik: 1.8, 141KM, Pb
- LPG: BRC 24.11
- Kontakt:
Zobacz sobie w moim wątku dałem tam zdjęcia z porównaniem 18" przed i po obniżeniu. Jakoś półtora roku temu.