Dostęp do tablicy bezpieczników pod deską rozdzielczą uzyskujemy po odkręceniu jednego wkręta z łbem krzyżowym i wypięciu osłony z pięciu zatrzasków:
Boczna osłona też daje się łatwo wypchnąć od wewnątrz. Pod deską jest zaskakująco dużo miejsca, o wiele więcej niż w Cruze. Zespół trzech gniazd zapalniczki można łatwo i pewnie przymocować dwoma trytkami. Przewód masowy włożyłem pod wkręt mocujący deskę do ramy.
Widok od wewnątrz - nad tablicą bezpieczników mam zwinięty i upakowany nadmiar kabla do centralki lpg.
Tak wygląda tablica bezpieczników:
ale same bezpieczniki nie są standardowe - na zdjęciu porównanie ze standardowym 'małym' bezpiecznikiem.
Na szczęście te standardowe dają się wetknąć w tablicę - zasilanie + 12 V do dodatkowego gniazda pociągnąłem z bezpiecznika 21 (zapalniczka) przy pomocy samochodowej 'złodziejki'.
Jedno zasilanie pociągnąłem do wideorejestratora, pod osłoną słupka A (jeden wkręt pod zaślepką z napisem Airbag) i upychając kabelek pod podsufitką.
Drugie zasilanie, do nawigacji na konsoli środkowej, pociągnąłem pod deską i wypuściłem przez niewielkie nacięcie konsoli. Zdejmowanie konsoli też zacząłem od wewnątrz, wypychając jeden z dolnych zatrzasków, a reszta poszła już łatwo (najpierw wypinamy dolne a potem posuwamy się do góry - ostanie ciągnąc bardziej do siebie niż do góry)
Rozpinamy złącze świateł awaryjnych:
i mamy dostęp do radia itd.
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
[M300]Dodatkowe gniazdo zasilaczy przy tablicy bezpieczników
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Cruze, Spark
- Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
- LPG: TAK
- Kontakt:
[M300]Dodatkowe gniazdo zasilaczy przy tablicy bezpieczników
- Załączniki
-
- konsola3.jpg (630.57 KiB) Przejrzano 3952 razy