Witam jestem tu nowy, w moim Lacetti z 2007 (kombi) jest problem z centralnym zamkiem. Po zamknięciu drzwi z pilota często słychać warczenie w kilku zamkach drzwiach jakby coś pracowało próbowało domknąć drzwi mimo iż są zamknięte, przestaje to się dziać gdy zamknę drzwi z pilota i włożę kluczyk do drzwi kierowcy następnie go przekręcę w celu zamknięcia drzwi, wtedy ucicha wszystko.
Ze strony wewnętrznej wciskając ręcznie trzonek zamknięcia drzwi zamykają się tylko drzwi kierowcy a jak mocniej go docisnę wtedy wszystkie zamykają się ale zaczyna coś wtedy warczeć w drzwiach co jakiś czas, tak samo dzieje się jak wsiądę do auta i zamknę z pilota na kluczyku.
Takie drugie pytanko czy alarm zakładać w zakładzie gdzie zakładają uniwersalne alarmy czy jechać do chevroleta?
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Centralny zamek - cały czas coś warczy
-
vito23
- Bywalec
- Imię: Witold
- Samochód: Lacetti Kombi
- Silnik:
- Kontakt:
-
wieczor
- Stały bywalec
- Imię: Tomasz
- Samochód: nubira 1.8 121km f18
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Centralny zamek - cały czas coś warczy
Odnośnie centralnego zamka to mam to samo, tyle że u mnie warczy kiedy rygle są podniesione (centralny próbuje otworzyć otwarte zamki ). Jak zamknę pilotem lub ryglem to wszystko ustaje. Podejrzewam przekaźnik centralnego zamka ale nie chce mi się tego naprawiać, bo mam inne rzeczy do roboty:P Tak wygląda ten przekaźnik i znajduje się po prawej stronie w dolnej części słupka pod plastikiem. Podobny jest w lanosie tzn na identyczną kostkę, z tą różnicą, że ma jedno ucho do mocowania a nie dwa. Czy będzie pasował to nie wiem i czy akurat to jest zepsute też nie wiem, tylko podejrzewam.
- Załączniki
-
- DSC06206.JPG (449.5 KiB) Przejrzano 1872 razy
-
- DSC06205.JPG (338.97 KiB) Przejrzano 1872 razy
-
vito23
- Bywalec
- Silnik:
- Kontakt:
No właśnie mnie to tam trochę męczy szczególnie jak jadę gdzieś w korku to lepiej mieć zamknięte drzwi bo u mnie lubią podlatywać i np otwierać bagażnik a to warczenie trochę irytuje ...
Tego przekaźnik chyba nie będę szukał oddam do serwisu nich zakładają alarm wtedy i tak rozbiorą co nie co i niech szukają co się tam dzieje.
Tego przekaźnik chyba nie będę szukał oddam do serwisu nich zakładają alarm wtedy i tak rozbiorą co nie co i niech szukają co się tam dzieje.
-
wieczor
- Stały bywalec
- Imię: Tomasz
- Samochód: nubira 1.8 121km f18
- Silnik:
- Kontakt:
Ja to chyba naprawię w ten sposób, że wyciągnę bezpiecznik:P I tak mało co nim jeżdżę, a jak już to sam albo z jednym pasażerem.
-
vito23
- Bywalec
- Silnik:
- Kontakt:
Teraz gdy jest zimno na zewnątrz to i usterka ucichła w moim przypadku pojawia się gdy zacna pogoda +30 C minimum i zaczyna się zabawa.
Elektryk zakładał mi alarm, miał mi też poszukać przyczyny no ale pogoda sama robi swoje wszystko przeciw by tego nie znaleźć, to odpuściliśmy szukanie usterki bo nawet nie ma co pokazać co się dzieje nie tak ... Także swoją usterkę zostawiam na przyszły rok .
Elektryk zakładał mi alarm, miał mi też poszukać przyczyny no ale pogoda sama robi swoje wszystko przeciw by tego nie znaleźć, to odpuściliśmy szukanie usterki bo nawet nie ma co pokazać co się dzieje nie tak ... Także swoją usterkę zostawiam na przyszły rok .
-
vito23
- Bywalec
- Silnik:
- Kontakt:
Teraz gdy zimne pogody są z rana, po nocnej zmianie z pracy centralny nie chce się otworzyć za pierwszym razem tylko za 3-4. ..