Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
czy to półoś albo przegub ? Pomocy
-
baschti30
- Świeżak
- Imię: Bartek
- Samochód: Cruze Ls
- Silnik:
- Kontakt:
czy to półoś albo przegub ? Pomocy
Witam forumowiczów,
dopadł mnie problem, mianowicie jak ruszałem na 1 biegu dynamicznie ale bez strzelania ze sprzęgła czy coś, po prostu dynamiczne ruszenie i nagle coś chrupnęło i straciłem biegi , wszystkie . Wrzucam bieg , puszczam sprzęgło i daję gaz a auto stoi i są hałasy jak coś chrobocze . Czy półoś strzeliła albo przegub , czy posypała się skrzynia? Droga taka naprawa? Można wykonać samemu ? Pomóżcie, bo jestem uziemiony , a bez auta jak bez ręki .
Pozdrawiam
dopadł mnie problem, mianowicie jak ruszałem na 1 biegu dynamicznie ale bez strzelania ze sprzęgła czy coś, po prostu dynamiczne ruszenie i nagle coś chrupnęło i straciłem biegi , wszystkie . Wrzucam bieg , puszczam sprzęgło i daję gaz a auto stoi i są hałasy jak coś chrobocze . Czy półoś strzeliła albo przegub , czy posypała się skrzynia? Droga taka naprawa? Można wykonać samemu ? Pomóżcie, bo jestem uziemiony , a bez auta jak bez ręki .
Pozdrawiam
-
andree1510
- Specjalista
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando 1.8 LPG LT+
- Silnik:
- Kontakt:
Re: czy to półoś albo przegub ? Pomocy
Na innych biegach jest tak samo ? Może być wszystko od sprzęgła po przeguby.
- huri_khan
- Fachman
- Imię: Robert
- Samochód: nie chevrolet
- Silnik: Benzynki z turbinkami :)
- Inny samochód: Kia Proceed,Ford Mondeo, Peugeot 206CC,
- Kontakt:
-
Diego23
- Bywalec
- Imię: Janusz
- Samochód: Cruze 1.8 LPG LS+
- Silnik:
- Kontakt:
Miałem podobną sytuację w trasie - spadła linka od sterowania skrzynią (skrzynia w 1.8 jest sterowana linkami -nie wiem jak w dieslu). Otóż genialny koncern jakim z pewnością jest GM wymyśliło że fajniej będzie jak przeguby łączące linki z dźwigniami skrzyni w silniku będą plastikowe- widocznie zużyli cały tytan na budowę KZFR
Plastik się wyciera i linki mogą spaść-auto zostaje wtedy na biegu który został wrzucony jako ostatni - moje zostało na 3. Po założeniu linki wszystko wraca do normy. Linki i dźwignia są widoczne głębiej po prawej stronie silnika, chyba na osi zbiorniczka płynu hamulcowego
Plastik się wyciera i linki mogą spaść-auto zostaje wtedy na biegu który został wrzucony jako ostatni - moje zostało na 3. Po założeniu linki wszystko wraca do normy. Linki i dźwignia są widoczne głębiej po prawej stronie silnika, chyba na osi zbiorniczka płynu hamulcowego
-
baschti30
- Świeżak
- Imię: Bartek
- Samochód: Cruze Ls
- Silnik:
- Kontakt:
Panowie z braku internetu nie mogłem odpisać . Okazało się,że półoś pękła w połowie . Auto już naprawione ,ale to nie była tania naprawa. Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie 
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
A wiesz ze za wymianę tej półosi powinien zapłacić Chevrolet. Jest kampania bezpieczeństwa w serwisach. BEZPŁATNA.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- endriu333
- Profesjonalista
- Imię: Andrzej
- Samochód: Spark
- Silnik: 1.2 PB
- LPG: Landirenzo Omegas
- Kontakt:
Jak widać brak wiedzy i strach przed ASO kosztuje.
Suzuki SX-4 S-cross 1.4 PB hybrid MY2021 +LPG KME Sky Direct / Chevrolet Spark MY2011 1.2 + LPG LandiRenzo Omegas / Suzuki GSX 1250 FA "Bandit" MY2017 1.255 PB