Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

Pytanie odnośnie radia ! WAŻNE !

Nie świeci, nie kręci i inne tematy związane z elektryką i elektroniką
adeakin
Świeżak
Imię: Bartosz
Samochód: Cruze
Silnik:
Kontakt:

Pytanie odnośnie radia ! WAŻNE !

Post autor: adeakin »

Witam serdecznie !

Posiadam aktualnie Chevrolet Cruze 1.6/83,00 KW - 2009 rok - benzyna.

Już tłumaczę o co mi chodzi. A więc zastanawiam się nad wstawieniem do samochodu Radia NAWIGACJA CHEVROLET CRUZE 7' DVD GPS MP3 BT. Aktualnie mój środek prezentuję się jak na poniższym obrazku:

http://prnt.sc/dl8j0t

Tak jak powiedziałem jestem zainteresowany dla przykładu oczywiście kupnem tego radia:

Allegro:

http://allegro.pl/radio-nawigacja-chevr ... 32917.html

Moje pytanie jest następujące. Czy to radio będzie pasować do mojego samochodu ? Czy nie będzie problemu z montażem ?

Bardzo proszę o odpowiedz i z góry dziękuje.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
szczuplin
Fachman
Imię: Szczuplin
Samochód: Cruze, Aveo T300
Silnik: 1.8 F18D4 141KM 1.2 86 km
LPG: STAG4 Q-Box+
Kontakt:

Re: Pytanie odnośnie radia ! WAŻNE !

Post autor: szczuplin »

temat przerabiany. Bedzie działać. Kupujesz w PL masz z tego tytułu prawa. Poczytaj na forum o chinskiej nawigacja do Cruza
Chevrolet Cruze HB LT+ 1.8 + Chevrolet Aveo T300 1.2 86km
adeakin
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Dziękuje bardzo za kontakt.

Oczywiście przepraszam jeżeli temat był już poruszany ale trochę się tutaj gubię.

Właśnie zastanawiam się nad tym czy kupić w PL czy skupić się na powiedzmy Aliexpress. Jakie jest Twoje i pozostałych zdanie ? I jeżeli są o tym już jakieś posty to jeżeli można to prosiłbym o podesłanie odpowiednich linków.

Z góry dziękuje i czekam na odpowiedz
Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Imię: Andrzej
Samochód: Orlando LTZ
Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
Kontakt:

Post autor: XaRaDaS »

Pamiętaj, że kupując na Ali ryzykujesz tym, że radio nie dotrze do Ciebie, ze względu na licencję DVD, dlatego jak już to szukaj sprzedawcy, który taką licencję będzie mógł dostarczyć. No i też należy pamiętać, że radio kupione w Chinach może zostać oclone i masz dodatkowy koszt. No i gwarancja.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
adeakin
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Dziękuje po raz kolejny. No właśnie to zawsze jest jakieś ryzyko i zdaje sobie z tego sprawę. Jest to na pewno w jakiś sposób ryzykowna transakcja. A czy jest ktoś kto na chwilę obecną mógłby polecić godnego uwagi sprzedawcę odnośnie takiego radia na Aliexpress albo innym portalu ? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. I ile wynosi obecnie zapłacenie cła ?

XaRaDaS jeżeli możesz z swojego doświadczenia powiedzieć czy ta oferta jest godna uwagi jeżeli chodzi o Polskę?:

http://allegro.pl/radio-nawigacja-chevr ... 32917.html

Oczywiście czekam również na inne opinie doświadczonych użytkowników.
Awatar użytkownika
Regulus
Zasłużony dla forum
Samochód: Cruze, Spark
Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
LPG: TAK
Kontakt:

Post autor: Regulus »

Xa, żaden nie dostarczy bo nikt nie ma. Ryzyka przy sprowadzaniu na osobę fizyczną nie ma, nikomu jeszcze nie zatrzymali. A gwarancja.. w przytoczonej aukcji:
* Tylko w przypadku instalacji w autoryzowanym serwisie.W przypadku instalacji pirackiego oprogramowania gwarancja traci swą ważność.

A dostarczają z "pomocnicza mapa -IGO" - śmiem wątpić, czy z legalną licencją.

Adeakin - spróbuj opanować bardzo przydatną na forum umiejętność szukania (przycisk w prawym górnym rodu, obok Twojego loginu). Jak nie znajdziesz, wtedy pomożemy.
adeakin
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Kolejny raz dziękuje za wiadomości. Hmm szczerze nigdy nie kupowałem nic z takich sklepów jak aliexpress i tym podobne. Tym bardziej widzę, że różnice z tak zwanych dodatkowych opłat czyli Vat i cła są różne jak inni piszą.

Więc chyba się skuszę na tą okazję z Allegro. A więc ostatnie moje pytanie to czy ten produkt z Allegro jest godny według Was uwagi ? :)

Oczywiście Regulus zacznę powoli opanowywać tą funkcję.
Awatar użytkownika
Regulus
Zasłużony dla forum
Kontakt:

Wszystkie odpowiedzi, za i przeciw masz w wątku "chińska nawigacja". Ja i wielu kolegów kupiliśmy na Ali i nikt nie żałuje, chociaż nie ma wsparcia i gwarancji. Ale jeżeli miewasz pecha lepiej kup w kraju, dostawca von Wysocki wygląda dość realnie.
adeakin
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

https://pl.aliexpress.com/item/7-Car-Ra ... 54273.html

Takie coś znalazłem ale jak mówię nie jestem doświadczony w tej kwestii i nie wiem na co dokładnie zwracać uwagę. Facet konkretnie mi odpowiada na pytania i dość fachowo, ale jak mówię nigdy tego nie robiłem. Oczywiście oprócz tych 319 $ trzeba doliczyć dodatkowo cło i vat. Hmm tylko nie wiem czy to dobra oferta.

Może faktycznie tym razem skupie się na zakup tego z allegro, no chyba, że ktoś naprawdę coś ciekawego mi zaproponuję bądź podpowie :)
Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Kontakt:

Mnie zastanawia zastosowany system wince 6.0 przy zastosowaniu procesora dwurdzeniowego, z tego co się orientuję, to obsługa dwurdzeniowych weszła dopiero w wince 7.0, osobiście nie wiem czy bym nie poszukał na androida jakiejś stacji. W dodatku wince 6.0 jest już prawie ponad 10 letnim systemem ;)
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
mkosmida
Profesjonalista
Imię: Maciej
Samochód: Cruze 1.8LPG 2013
Silnik:
Kontakt:

Post autor: mkosmida »

Win CE 6.0
dodano obsługę 512 MB pamięci fizycznej -- pomijam juz archiwalny BT 2.0

edit:
w obecnych czasach mozna nabyc lodowke z lepsza specyfikacja.. ja bym sobie opuscil
barus
Wymiatacz
Imię: Czesław
Samochód: Cruze1.8LT+Prem, LPG
Silnik:
Kontakt:

Post autor: barus »

Może 4 lata temu to by była opcja do rozważenia, gdzie nie było opcji z Androidem, ale teraz za taką cenę :H
adeakin
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Rozumiem, że te komentarze związane są z ofertą na allegro tak ?

XaRaDaS, mkosmida, barus a moglibyście polecić mi coś godnego polecić z adroidem jeżeli faktycznie jest dużo lepszy w obecnych czasach ? Jeżeli faktycznie te parametry z allegro nie są aż tak atrakcyjne.
mkosmida
Profesjonalista
Silnik:
Kontakt:

poszukaj tematu chinska nawigacja z alli... pewnie odpowiedniki znajdziesz na allegro.. roznica w cenie pewnie kolo 300-400zl..ale i gwarancja polska jakas tam jest
Awatar użytkownika
Regulus
Zasłużony dla forum
Kontakt:

Na Ali WinCE od 230 USD, Android od 305 USD, do tego ok. 100 zł opłat (tyle płacili ostatnio koledzy, co sprowadzali).
mkosmida
Profesjonalista
Silnik:
Kontakt:

diament
Aktywny
Imię: Michał
Samochód: cruze
Silnik:
Kontakt:

Post autor: diament »

Na czym Ci zalezy najbardziej? Bo np. mi na navi i telefonie ale chciałem zatrzymać fabryczne radio i zakupiłem sam wyświetlacz. Fajna opcja bo jest nawigacja, telefon, duży wyświetlacz ale wszystko zostaje jak w oryginale i np. nawiewy pokazują się na chwile jak na oryginalnym małym wyświetlaczu.
Można podłączyć kamerke cofania (uruchamianie po CAN) ma wejście wideo więc np i dvd można sobie w schowku zamontować. Najtańsza opcja chyba bo 200$ ja kupowałem jak dolar był po 3 z groszami:) ale i teraz cena do przeżycia.

link pod twoja wersje fabrycznego wyświetlacza.

https://pl.aliexpress.com/store/product ... 0.0.e43d3X

bo są 2 wersje dla małych i średnich lcd.

P.S Chińczyk bardzo pomocny i przerobi pod indywidualne uwagi, ja zgłaszałem kilka spraw które chciałbym poprawić i nowy soft dostałem następnego dnia, także polecam te opcję.
adeakin
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Faktycznie również zauważyłem tą ofertę:

https://pl.aliexpress.com/item/Android- ... 4b0fa81942

Nie ukrywam, że bardzo mnie zainteresowała. Facet ma dużo pozytywnych opinii więc raczej jest wiarygodny. Oczywiście już do niego napisałem. Rozumiem że cena to 315 $ +trzeba liczyć jak rozumiem około 100+200 zł dopłaty tak ?

Rozumiem, że różnica oprócz ceny, która tutaj jest atrakcyjna to minusy są takie że nie mamy supportu oraz gwarancji na sprzęt tak ?

Diament zależy mi na tym aby mieć navi, telefon, możliwość oglądania filmów, słuchania muzyki.
Awatar użytkownika
szczuplin
Fachman
Imię: Szczuplin
Samochód: Cruze, Aveo T300
Silnik: 1.8 F18D4 141KM 1.2 86 km
LPG: STAG4 Q-Box+
Kontakt:

Post autor: szczuplin »

poczytaj o tej chińskiej nawi. Tam jest art. o tej co własnie pokazywałeś - https://pl.aliexpress.com/item/Android- ... =200000302

Ja własnie taką kupiłem. Montaż za kilka dni. Jestem jednak spokojny. Koszt cła 124 zł.
Ostatnio zmieniony 19 gru 2016, o 13:57 przez szczuplin, łącznie zmieniany 1 raz.
Chevrolet Cruze HB LT+ 1.8 + Chevrolet Aveo T300 1.2 86km
Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Kontakt:

Jak nie chcesz się bawić od Chińczyka to masz od tego samego sprzedawcy co na początku podawałeś z androidem 5.1 i w takiej samej cenie, no 3 zł. tańsze :D

http://allegro.pl/chevrolet-cruze-andro ... 33341.html
adeakin
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Hmm kurde faktycznie, gdybym zdecydował się na ten wyswietlacz:

https://pl.aliexpress.com/item/Android- ... =200000302

to oszczędzam około 360 zł, względem tego wyświetlacza:

http://allegro.pl/chevrolet-cruze-andro ... 33341.html

Teraz mam dylemat hmm.
diament
Aktywny
Imię: Michał
Samochód: cruze
Silnik:
Kontakt:

Post autor: diament »

Jak zależy Ci na tym co i mnie, to polecam tańszą opcję czyli sam LCD z winCE. Tańszy, szybki i w razie problemów w przyszłości można od chińczyka kupic sama płyte za ok 80$. Ja mam ponad 1,5 roku i działa jak ta lala. Zaletą jest to że wszytko zostaje w oryginale i startuje diabelie szybko 3-4 sekundy i jest gotowa, natomiast android...
Z androidem miałem problem ze startem -za długi, dużo za długi. Poza tym ten dekoder CAN z tym lipnym głośniczkiem. Dźwięk z czujników parkowania był tragiczny... Może w nowszych wersjach coś udoskonalili ale ja mam niemiłe doświadczenie
Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Kontakt:

Zależy co chcesz oglądać, jak filmy z plików zamiast płyt DVD, to bierz raczej sam ekran, gdyż ma lepszy procek quad i nowszy android, do tego lepszy ekran 1024x600, a nie 800x480, zostaje w kieszeni jak napisałeś 360 zł., za to możesz sobie jakiś dodatków dokupić ;)
adeakin
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

XaRaDaS mówisz tutaj o propozycji Diamenta czyli https://pl.aliexpress.com/store/product ... 0.0.e43d3X ?

No to faktycznie chyba wybiorę wersję Diamenta z którym i tak zaraz skontaktuję się na GG.

Po prostu czytając inne wypowiedzi to wychodziło na to, że android jest lepszy od WIN CE.

A nie ukrywam, że będzie to mój pierwszy taki zakup dlatego nie chciałbym popełnić żadnych błędów i dlatego bardzo liczę się z każdym zdaniem bardziej doświadczonych kolegów. Mam nadzieję, że uda mi się wybrać odpowiednią opcję. Jeżeli ktoś będzie miał jeszcze jakieś ciekawe propozycję to proszę pisać.
Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Kontakt:

Ja się odnosiłem do wersji z androidem ;) Dla mnie niestety wince jest nierozwojowy, a na androida w szczególności 6 to można sobie naprawdę fajne aplikacje poinstalować, zresztą na samo radio będziesz mógł sobie wgrać np. torque i sprawdzać dane ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cruze Elektryka/Elektronika”