Odświeżę troszkę temat, bo jutro mam zamiar się zabrać za robotę, ale mam pytanie. Oryginalny klakson jest na przekaźniku, do nowego klaksonu mam drugi przekaźnik i teraz nową wiązkę do drugiego mam podłączyć za tym oryginalnym przekaźnikiem czy przed czy może wystarczy przewody odciąć i nie dawać drugiego przekaźnika ? wg. instrukcji do klaksonu to na schemacie tak jak w pierwszym poście 2 schemat jest pokazany jeden przekaźnik. Jak dla mnie to wygląda, że muszę dać dwa przekaźniki i rozpiąć kabel od przycisków i dać na przełącznik i z przełącznika iść dalej oryginalny przekaźnik i nowy na drugi klakson. Dobrze to rozumiem ? Przypomnę, że drugi klakson ma działać tylko jak go włączę, przełącznik mam 3-pin(funkcja on-off) dokładnie taki:

I tak myślę, że na środkowy pin daję sygnał z przycisków na kierownicy, potem jeden idzie na przekaźnik oryginalny i drugi pod diodą LED idzie na nowy przekaźnik ?
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...