Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

Amorki klapy bagażnika

Modyfikacje i inne tematy dotyczące nadwozia i wnętrza
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Imię: Andrzej
Samochód: Orlando LTZ
Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
Kontakt:

Amorki klapy bagażnika

Post autor: XaRaDaS »

Ostatnio zauważyłem, że strasznie mi "skrzypią" głównie przy zamykaniu, czy to już jest ich koniec ? bo smarowanie daje efekt tylko na krótki czas.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Awatar użytkownika
maro
Profesjonalista
Imię: Marek
Samochód: Cruze 1.6
Silnik:
Kontakt:

Re: Amorki klapy bagażnika

Post autor: maro »

Olej albo smar silikonowy. Smarujesz tloczek, zamykasz otwierasz. Znow smsrujesz, zamykasz otwierasz i tak kilka razy. Nadmiar usuń. Kiedyś mialem tak w pontiacu. Pod żadnym pozorem nie uzywaj plynu hamulcowego. Wielu mechanikow tak doradza. Skutek bedzie idealny przez tydzien bo pozniej rozpusci sie izolator i gaz powoli wyjdzie.
Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Imię: Andrzej
Samochód: Orlando LTZ
Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
Kontakt:

Re: Amorki klapy bagażnika

Post autor: XaRaDaS »

Sprawdziłem i nie jestem pewny czy amorki czy zawiasy, ja smarowałem Wurth HSW 100, przeznaczenie do sprężyn, mechanizmy zawiasów, łożyska, elementy
układu hamulcowego, prowadnice, tryby, przekładnie itp. i nawet jakiś miesiąc temu też smarowałem, ale jak widać efekt marny. Może to faktycznie zawiasy i je też będę musiał przelecieć.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Lacetti/Nubira Nadwozie / Wnętrze”