Zainteresowałem się ostatnio tematem budowy silnika S-TEC II 1.2 16V montowanego w Aveo t250 i T255. Jak wiadomo rozrząd tego silnika napędzany jest łańcuchem. Według książki serwisowej podlega o wymianie po 10 latach lub 250 tys. km.Nigdzie w sklepach internetowych i "znanym" portalu aukcyjnym nie znalazłem do kupienia łańcucha rozrządu i napinacza do tego silnika (oprócz używanych). Czy ktoś z was ma informację ile kosztuje ta przyjemność
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Łańcuch rozrządu AVEO t250-T255
- ironstorm
- Świeżak
- Imię: Jan
- Samochód: Aveo
- Silnik:
- Kontakt:
Łańcuch rozrządu AVEO t250-T255
Witam
Zainteresowałem się ostatnio tematem budowy silnika S-TEC II 1.2 16V montowanego w Aveo t250 i T255. Jak wiadomo rozrząd tego silnika napędzany jest łańcuchem. Według książki serwisowej podlega o wymianie po 10 latach lub 250 tys. km.Nigdzie w sklepach internetowych i "znanym" portalu aukcyjnym nie znalazłem do kupienia łańcucha rozrządu i napinacza do tego silnika (oprócz używanych). Czy ktoś z was ma informację ile kosztuje ta przyjemność
po dziesięciu latach w aveo? Wydaje się to kolejną "grubą inwestycją" w tym silniku jak regulacja zaworów poprzez wymianę popychaczy o dostępności samych części nie wspominam nawet. Pozdrawiam
- maro
- Profesjonalista
- Imię: Marek
- Samochód: Cruze 1.6
- Silnik:
- Kontakt: