mianowicie: auto zakupione z wywalona kurtyna boczna kierowcy i poduszka w fotelu, (wymienilam ) napinacze i pasy takrze ,potrzebuje jakis program ktory odczyta mi gdzie jeszcze ewentualnie jest bład, zwykle jak torque,czy infocar itd(sprawdzalam chyba z 20sztuk) po podlaczeniu wyszukuja mi tylko kody bledow silnika ktorych nie ma ,znalazłam w postach ze chevrolet explorer powinien odczytac ale wyskakuje mi info ze nie mam dostepu albo strona nie istnieje .Posiadam tylko kabel elm327 i Obd2 Bluetooth
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
PODUSZKA POWIETRZNA ,Program diagnostyczny
-
malwina287
- Świeżak
- Imię: Malwina
- Samochód: Chevrolet Orlando
- Silnik: 2.0
- Kontakt:
PODUSZKA POWIETRZNA ,Program diagnostyczny
Potrzebuje pomocy
mianowicie: auto zakupione z wywalona kurtyna boczna kierowcy i poduszka w fotelu, (wymienilam ) napinacze i pasy takrze ,potrzebuje jakis program ktory odczyta mi gdzie jeszcze ewentualnie jest bład, zwykle jak torque,czy infocar itd(sprawdzalam chyba z 20sztuk) po podlaczeniu wyszukuja mi tylko kody bledow silnika ktorych nie ma ,znalazłam w postach ze chevrolet explorer powinien odczytac ale wyskakuje mi info ze nie mam dostepu albo strona nie istnieje .Posiadam tylko kabel elm327 i Obd2 Bluetooth
co najlepiej pobrać ,co kupić ? ręce opadają prosze o podpowiedzi 
- bubu1769
- Administrator

- Imię: Bartłomiej
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.4 101KM
- Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
Re: PODUSZKA POWIETRZNA ,Program diagnostyczny
Ogólnie do nowszych Chevroletów żeby zrobić porządną diagnostyke potrzebny jest dedykowany sprzęt, interfejs MDI bądź VXDIAG, wtedy będzie pełny pogląd na sytuację.
Można też spróbować połączyć się czymś uniwersalny typu DS150 ale tego typu interfejs zazwyczaj nie pokażą wszystkiego.
Bardzo możliwe że po aktywowaniu się poduszek powietrznych sterownik się zablokował więc potrzebny będzie jego reset a to już robota dla fachowca z odpowiednim sprzętem.
Można też zakupić drugi sterownik ale i tak będzie potrzebny ktoś kto go zaprogramuje do samochodu.
Zachęcam do zapoznania się z temat "Diagnostyka" na naszym forum.
Można też spróbować połączyć się czymś uniwersalny typu DS150 ale tego typu interfejs zazwyczaj nie pokażą wszystkiego.
Bardzo możliwe że po aktywowaniu się poduszek powietrznych sterownik się zablokował więc potrzebny będzie jego reset a to już robota dla fachowca z odpowiednim sprzętem.
Można też zakupić drugi sterownik ale i tak będzie potrzebny ktoś kto go zaprogramuje do samochodu.
Zachęcam do zapoznania się z temat "Diagnostyka" na naszym forum.
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Po pierwsze trzeba skasować w sterowniku tzw. crash data, potem dopiero diagnozować błędy.
Wiele napisano tutaj viewtopic.php?f=34&t=1287, a chevrolet explorer nie nadaje się do tego auta.
Wiele napisano tutaj viewtopic.php?f=34&t=1287, a chevrolet explorer nie nadaje się do tego auta.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- KapralTM
- Stały bywalec
- Imię: Piotr
- Samochód: Cruze Irmscher Ed...
- Silnik: Z20D1, LNP, 186KM, AT
- Kontakt:
DS150 ale nie ryżowy.
---------------------------------------------------
Quidquid Latine dictum sit, altum videtur
Chevrolet Cruze Edition Irmscher LNP 186KM/402Nm AT