Witam!
To mój pierwszy "techniczny" post na forum, które śledzę od dłuższego czasu. Wzorem poprzedniego samochodu zapragnąłem mieć w Aveo podgrzewane lusterka. O ile z podłączeniem prawego poszło bez żadnego problemu (dużo wolnych pinów w złączu pomiędzy kabiną a drzwiami - przewód przeciśnięty przez jeden z pinów "na przelot" przez złącze) o tyle z lewym mam problem - wolnych pinów mało i nie jestem w stanie przecisnąć przez nie przewodu. Czy ktoś z Was ciągnął do drzwi dodatkowy przewód i zasugeruje mi jakiś pomysł ew. czy ktoś wie jak zbudowane jest to złącze i jak się do niego dobrać ??
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Aveo t250 - przeciągnięcie przewodu do drzwi kierowcy
- MIDO
- Wymiatacz
- Imię: Miłosz
- Samochód: i20 Cool
- Silnik: 1.2 LPG
- LPG: BRC
- Kontakt:
-
Maniek
Re: Aveo t250 - przeciągnięcie przewodu do drzwi kierowcy
W sumie do podgrzewanych lusterek potrzebujesz tylko jedną żyłę (+), a minus możesz zapożyczyć z masy drzwi, a jednym przewodem to chyba już się przebijesz.
- MIDO
- Wymiatacz
- Kontakt:
No właśnie w prawych jest masę miejsca w tej złączce - do drzwi idzie raptem parę żył. W lewe drzwi wchodzi sporo przewodów i nie byłem w stanie przejść z tym jednym "plusem" - jest raptem par wolnych pinów i nie byłem w stanie się przebić...
Nowa odma dobra na wszystko!!!
-
Maniek
ale ogrzewanie lusterek dużo prądu nie bierze, nie trzeba grubego kabla, może to co jest wolne w kostce to wystarczy, możesz dać jakieś zdjęcie tego złącza z zaznaczeniem wolnych miejsc ???
- MIDO
- Wymiatacz
- Kontakt:
zdjęcie zrobię przy kolejnym podejściu - problem polega na tym, że do tego złącza kompletnie nie ma dojścia od wewnątrz samochodu - jest schowane głęboko i rękami się tam nie ma jak dostać. Z prawej strony załatwiłem temat w ten sposób, że przylutowałem przewód do długiego drutu miedzianego i "przepchałem" się przez złącze w miejscu wolnego pina. W lewych drzwiach wolne piny sprawiają wrażenie "azatkanych" a wolałem nie przepychać się przez nie "na siłę"...
Nowa odma dobra na wszystko!!!
-
Dawidowski
- Aktywny
- Imię: Dawid
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.2 16v
- LPG: LPG BRC
- Kontakt:
Przeciągnąłem niedawno kabel 2x1.0 sieciowy . Zrobiłem to w taki sposób. W słupku jest gniazdo z pinami (patrząc od drzwi). Kable idą z drzwi do pinów w słupku i dalej do kabiny. Nie mogąc zrobić dziury we wtyczce żeby czegoś nie zepsuć totalnie po prostu wyłamałem górny zatrzask i dziurą po nim puściłem kabel. Zrobiłem tak w obu przednich drzwiach. W tylnych przelazł pustymi pinami. Może komuś się przyda taka informacja do T250.