Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

Skrzynia d16

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
Ppiioottrr
Świeżak
Imię: Piotr
Samochód: Lacetti
Silnik: 1.6 16v
LPG: Tak
Kontakt:

Skrzynia d16

Post autor: Ppiioottrr »

Witam wszystkich serdecznie, wiem że temat jest dla niektórych prosty ale jeszcze jedna nie wiadomo? Dziś skrzynia d16 jak ustaliliśmy wcześniej zaczęła zgrzytać i pytanie czy mogę założyć dowolną skrzynie z lanosa czy laceti. Jeżeli tak to jakie? Chodzi mi o to żeby śruby pasowały.

Dodano po 2 godzinach 13 minutach 48 sekundach:
20201208_110931.jpg
i jeszcze
20200814_180337.jpg
jaka skrzynia pasuje do mojego chevroletta {:/
Ostatnio zmieniony 8 gru 2020, o 09:46 przez bubu1769, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Interpunkcja i literówki.
Awatar użytkownika
Sebastian
Moderator
Imię: Sebastian
Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
Silnik:
Kontakt:

Re: Skrzynia d16

Post autor: Sebastian »

Lanos nie miał centralnego wysprzęglika o ile dobrze pamiętam, choć ruscy wykładają kpl wysprzęglika z nexia (o ile dobrze pamiętam) i to działało.
Patrzę teraz na zdjęcie bloku z lanosa 1.5 i otwory i wygląda zgada się z blokiem mojego lacetti 1.6 ;)
Jeśli ufać forum daewoo, i artykule z auto-moto-sport to skrzynia z lanosa 1.6 ma identyczne przełożenia jak lacetti 1.6 (oprócz wstecznego).

Myślę, że jeśli znajdziesz skrzynię z lanosa/ opla to wtedy trzeba porównywać konkretne parametry (bo skrzyń w lanosie z tego co czytam było kilka).

Jeśli włożysz coś "nie z lacetti" to daj znać jak się udało i czy jest jakaś zmiana - może będziesz pionierem, jak zrobić żeby w lacetti były mniejsze obroty przy danej prędkości :D
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
Ppiioottrr
Świeżak
Imię: Piotr
Samochód: Lacetti
Silnik: 1.6 16v
LPG: Tak
Kontakt:

Re: Skrzynia d16

Post autor: Ppiioottrr »

:ok: Dzięki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Lacetti/Nubira Mechanika”