A tymi ori tarczami też nie ma tak kolorowo, moje wytrzymały ledwo 103kkm, i zaczęły bić po rozgrzaniu. Teraz drugi kpl mikody GT, i na razie jest OK, choć z trwałością jest słabo.
Co do klocków, to od wymiany minęło ok 6kkm, i mam już jakiśobraz na textara - hamują dobrze, ale przy lekkim hamowaniu piszczą... Przyznam, że zbyt długo nie były docierane (może z 100km),i być może to jest powodem piszczenia.
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Jakie klocki ? ATE, TRW,
- Sebastian
- Moderator
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Jakie klocki ? ATE, TRW,
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
-
CHEAVY
- Świeżak
- Imię: Piotr
- Samochód: LACETTI F18D3
- Silnik:
- Kontakt:
Panowie to jak z tymi tarczami i klockami jaki zestaw polecacie na przód co by po chwili się nie zwichrowały? Jeżdżę na tzw jaju i nie wiem co wybrać aby nie było to samo co mam. A mam nieszczęsne tarcze TRW i klocki Hi-Q.
pomocy 
- Przemek
- Fachman
- Imię: Przemysław
- Samochód: cruze 1.8
- Silnik: 1.8 , 141 KM
- LPG: BRC
- Inny samochód: Opel Astra H 1.9 CDTI
- Kontakt:
Dlaczego nieszczęsne TRW ? Mam zestaw TRW ( tarcze , klocki ) od roku w Oplu i jestem zadowolony . Na wiosnę też będe wymieniał w Cruzie ( chyba mam krzywe tarcze bo lekko biją przy hamowaniu i piszczą , ale to chyba wina klocków - za twarde ) i myślałem właśnie znowu o zestawie TRW ( w styczniu wymieniałem same klocki tył TRW i też nie narzekam )
-
wieczor
- Stały bywalec
- Imię: Tomasz
- Samochód: nubira 1.8 121km f18
- Silnik:
- Kontakt:
Ostatnio założyłem na przód tarcze i klocki Sakura, nie wiem czy to dobra firma, ale pare tys oblecialy i wszystko ok, przeważnie staram sie zakładac tarcze i klocki tej samej marki, a nie mieszac trw z ate czy tam odwrotnie:P Nie znam sie za specjalnie ale wydaje mi sie ze to przez reklame sprzedawcow w sklepach motoryzacyjnych ate trw itp sa takie modne, inne tez hamuja i sa dobrej jakosci:P