Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

Problem z odpaleniem jak auto stoi, niebieski dym

Stuka, puka, kapie, cieknie...
krzych1b
Fachman
Imię: Krzysztof
Samochód: NUBIRA /Lacetti
Silnik: 1.8 F18D3 121KM
LPG: Tech
Kontakt:

Re: Problem z odpaleniem jak auto stoi, niebieski dym

Post autor: krzych1b »

No to zostają pomiary i jak się da , to motor do szlifu . Ja się w konia zrobiłem przez nieuczciwego mechanika z polecenia. Moje stare volvo słupek miało jeszcze całkiem dobry , a ten oszust mi go wymienił na jeszcze gorszy . Warto spróbować reanimować , bo te silniki na prawdę dużo wytrzymują. Chyba , że kupisz anglika z małym przebiegiem , ale i tak trzeba go będzie rozebrać i zrobić po swojemu.
papieju dobrze napisał "...będziesz wiedział , co masz ..."
VIN >KL1NF35BJ6K335315
Awatar użytkownika
papieju
Fachman
Imię: Marcin
Samochód: Nubira kombi 1.8 LPG
Silnik:
Kontakt:

Re: Problem z odpaleniem jak auto stoi, niebieski dym

Post autor: papieju »

chocisz pisze: 15 sie 2021, o 12:02 Nie do końca wie co ma, cały środek zostaje i starzenie materiału też, silnik już co miał to przechodził…. a jak nie zrobi szlifu cylindrów, bądź tulejowania , to może mu brać tyle oleju, co przed remontem, poza tym nie wiem, czy ten silnik jest przystosowany do takich prac, spodziewam się, że to jednorazówka, ja bym obstawiał też za używką w dobrym stanie. Pierścionki można wymienić w samochodzie, który przejechał 100kkm, reszta do pieca, podobno w hucie brakuje stali :lol:
Wymieniłem w Astrze kiedyś przy 160tys licznikowych pierścionki na nominalne po pomiarach cylindrów i nic się nie działo do końca. Panewki się aż tak nie zużywają, zwłaszcza główne. Jak mu zrobią zgodnie ze sztuką to długo polata
ODPOWIEDZ

Wróć do „Lacetti/Nubira Mechanika”