Witam, jak w temacie, pojawiły się takie błędy. Po dokładnym obejrzeniu, nie stwierdziłem na oko nic pourywanego, spadniętego wężyka itp. Auto na wolnych obr. i podczas jazdy ok. No i pojawiło się, uwaga, w ten sam dzień, co był zmieniany olej. może ktoś szarpnął za kostkę, kable...
ps. Gdzie w tym silniku 1.2 jest MAP sensor?
Aha, zdjęcie klem pomogło, błędów brak, jednak chciał bym wiedzieć co mu dolega / dolegało. Obawiam się, że z czasem powróci. Była jakaś przyczyna.
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
T300 Check i błędy p0106 i p0171
-
pool80
- Wymiatacz
- Imię: Ryszard
- Samochód: Cruze LT
- Silnik: 1.8, 2H0, 141KM,
- LPG: BRC SQ24.11
- Kontakt:
-
Alex72
- Aktywny
- Imię: Aleksander
- Samochód: Aveo T255
- Silnik: 1.2 72KM
- LPG: BRC
- Kontakt:
Re: T300 Check i błędy p0106 i p0171
P0106 to Czujnik ciśnienia absol.kolektora/ciśnienia atmosferycznego, typ kodu błędu to sygnał poza zakresem/wydajność
P0171 to Czujnik O2 (Bank 1) typ kodu błędu to mieszanka zbyt uboga
Oto przyczyny z powodu których wyskakuje: nieszczelność po stronie ssania, układ wtłaczania wtórnego powietrza, uszkodzony miernik masy powietrza, uszkodzony miernik ilości powietrza. Zacząłbym od sprawdzenia nieszczelności.
P0171 to Czujnik O2 (Bank 1) typ kodu błędu to mieszanka zbyt uboga
Oto przyczyny z powodu których wyskakuje: nieszczelność po stronie ssania, układ wtłaczania wtórnego powietrza, uszkodzony miernik masy powietrza, uszkodzony miernik ilości powietrza. Zacząłbym od sprawdzenia nieszczelności.
-
pool80
- Wymiatacz
- Imię: Ryszard
- Samochód: Cruze LT
- Silnik: 1.8, 2H0, 141KM,
- LPG: BRC SQ24.11
- Kontakt:
Re: T300 Check i błędy p0106 i p0171
Dzięki. Błędy sobie rozkodowałem sam, a o nieszczelności, kolektora dolotowego wymianie uszczelek już gdzieś doczytałem. Na razie pytam na forum, czy jest to powszechna usterka w Aveo? I gdzie jest map sensor w 1.2, czy wężyki które mogły spaść od podciśnienia. Bo obadałem wszystko i wydaje się być ok.
Znaczy podniosłem maskę i pooglądałem, pomacałem wszystko co widziałem. Ale pewnie jeżeli błędy będą wracać nie obejdzie się bez rozkręcania kolektora?
Znaczy podniosłem maskę i pooglądałem, pomacałem wszystko co widziałem. Ale pewnie jeżeli błędy będą wracać nie obejdzie się bez rozkręcania kolektora?