Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Para z nawiewów.
- Przemek
- Fachman
- Imię: Przemysław
- Samochód: cruze 1.8
- Silnik: 1.8 , 141 KM
- LPG: BRC
- Inny samochód: Opel Astra H 1.9 CDTI
- Kontakt:
Para z nawiewów.
Witam
Zauważyłem dzisiaj przy włączeniu klimatyzacji lecącą przez kilka sekund parę z nawiewów .Klima ustawiona była na szybę, i na środkowe nawiewy , przy temperaturze najniższej, albo 17 stopni ( nie jestem pewny ).Czy to coś niepokojącego ? Żona mi to wytłumaczyła dużą różnicą temperatur : rozgrzany samochód , silnik i niska temperatura klimy , ale czy to prawda ? Zaznaczę , że nie czuć było przy tym żadnego zapachu , a po podniesieniu maski nie zauważyłem, , żadnych wycieków , nie szczelności, syków czy też innych niepokojących dźwięków.
Zauważyłem dzisiaj przy włączeniu klimatyzacji lecącą przez kilka sekund parę z nawiewów .Klima ustawiona była na szybę, i na środkowe nawiewy , przy temperaturze najniższej, albo 17 stopni ( nie jestem pewny ).Czy to coś niepokojącego ? Żona mi to wytłumaczyła dużą różnicą temperatur : rozgrzany samochód , silnik i niska temperatura klimy , ale czy to prawda ? Zaznaczę , że nie czuć było przy tym żadnego zapachu , a po podniesieniu maski nie zauważyłem, , żadnych wycieków , nie szczelności, syków czy też innych niepokojących dźwięków.
- rwicik
- Profesjonalista
- Imię: Robert
- Samochód: Cruze -> Tucson
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Para z nawiewów.
Masz mocno sprawną klimę i przy dużej wilgotności poleciało zaszronioną parą wodną 
Mamy obecnie wilgotne powietrze. Po wczorajszej jeździe z klimą, dzisiaj rano, gdy ruszyłem, miałem jeszcze sporo wody kapiącej spod auta - wyjeżdżając zostawiłem ślady na podjeździe, a potem jeszcze przednia szyba zaparowała. Klimy nie włączałem.
Mamy obecnie wilgotne powietrze. Po wczorajszej jeździe z klimą, dzisiaj rano, gdy ruszyłem, miałem jeszcze sporo wody kapiącej spod auta - wyjeżdżając zostawiłem ślady na podjeździe, a potem jeszcze przednia szyba zaparowała. Klimy nie włączałem.
Pozdrawiam, http://wicik.eu/
- Przemek
- Fachman
- Kontakt:
acha , czyli to nic niepokojącego? to dobrze
hmmm w sumie wczoraj rzeczywiście jechałem w mega ulewie . Tak klima w sumie była 3 tygodnie temu na ogdrzybianiu , wymianu czynnika , filtrów itp itd
a szczerze to rzadko jej używam.
- rwicik
- Profesjonalista
- Imię: Robert
- Samochód: Cruze -> Tucson
- Silnik:
- Kontakt:
- Przemek
- Fachman
- Kontakt:
A bo ja wiem heh, nie mam pojęcia niby zawiozłem do autoryzowanego serwisu, ale nie znam się ( też podejrzewam że przyczyną mogło być to ,że żona zamkneła centralny nawiew dopiero go otworzyłem jak zauważyłem lekką mgiełkę
- mistah
- Bywalec
- Imię: Mateusz
- Samochód: Cruze SW 2.0 | 163KM
- Silnik:
- Kontakt:
Mam to samo... Wydaje mi się że to z racji różnicy temperatur. Jak zobaczyłem to pierwszy raz to myślałem, że auto się pali 
Ewidentnie można poczuć, że jest to wilgotna para wodna
Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
Ewidentnie można poczuć, że jest to wilgotna para wodna
Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
- Przemek
- Fachman
- Kontakt:
Tak tak , dokładnie myślałem , że z samochodu wyskoczę heh... no ale ważne, że to nic strasznego :p heh