Witam,
Kolejny mój temat i zapytanie...Posiadam Lacetti 1,8 122Km 2005r. Hb , od kilku miesięcy mam problem z Tarczobębnami z tyłu, a konkretnie grzeją mi się na przemian raz lewe raz prawe koło... Wymieniany płyn, przewody elastyczne i te twarde...Wszystko od ręcznego tzn linki szczęki sprężynki - wszystko.
Jarzma, klocki, tłoczek okej...
Wymianie nie podlegały właśnie tarczobębny...jak myślicie czym to jest spowodowane ?
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Hamulce tył
-
Michał70
- Świeżak
- Imię: Michał
- Samochód: Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Re: Hamulce tył
Albo ręczny nie puszcza, albo tłoczki do czyszczenia lub wymiany. Jeszcze pytanie czy oprócz grzania masz jakieś odgłosy dodatkowo ? Popiskiwanie, szumy ? Jeszcze ewentualnie może być łożysko, ale to raczej byś słyszał. Najlepiej podnieść auto i zakręcić kołem i posłuchać czy są jakieś chroboty.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
Michał70
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Łożysko odpada, przy chamowaniu jest bicie wydaje mi się że tarczobeben od nowości nie wymieniany.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Od nowości ?? Jeżeli masz takie przypuszczenie to zmieniaj bo to już końcówka życia, ile masz nalatane km ? Ja u siebie robiłem jak miałem jakieś 85-90 tyś.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
Michał70
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Dwa razy tyle 210tys rozrząd robiony niedawno i podejrzewam że tył na prawde może latać już uuuu dużo lat