Jestem tu nowy ale nie znalazłem wątku z podobnym problemem. Posiadam Lacetti kombi z 2009 i mam problem z brzęczeniem z mechanizmu zmiany biegów. Niestety nie mogę zlokalizować przyczyny, która jest bardzo irytująca. Problem występuje praktycznie na każdym bieg, mechanizm dostaje dziwnych drgań i zaczyna brzęczeć. Przytrzymanie lewarka kasuje problem ale nie da się tak jeżdzić. Miał ktoś może podobny problem ???? Jakieś sugestie ???????
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Brzęczenie w drążku zmiany biegów Lacetti 2009
-
Mario330
- Świeżak
- Imię: Mariusz
- Samochód: LACETTI
- Silnik:
- Kontakt:
Brzęczenie w drążku zmiany biegów Lacetti 2009
Witam wszystkich,
Jestem tu nowy ale nie znalazłem wątku z podobnym problemem. Posiadam Lacetti kombi z 2009 i mam problem z brzęczeniem z mechanizmu zmiany biegów. Niestety nie mogę zlokalizować przyczyny, która jest bardzo irytująca. Problem występuje praktycznie na każdym bieg, mechanizm dostaje dziwnych drgań i zaczyna brzęczeć. Przytrzymanie lewarka kasuje problem ale nie da się tak jeżdzić. Miał ktoś może podobny problem ???? Jakieś sugestie ???????

-
kjas9
- Profesjonalista
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Cruze1,4 Sw LTZ+2012
- Silnik: 1,4 T +chip 163 km
- LPG: KME Skay Max
- Kontakt:
Re: Brzęczenie w drążku zmiany biegów Lacetti 2009
Podkładka z gumy lub innego podobnego materiału pod drążek który jest w tunelu,ewentualnie wymiana gumowego pierścienia na samym lewarku na nowy załatwi sprawę.
Lacetti 1,6 sx zmienione w cdx 2011-2019
-
Mario330
- Świeżak
- Imię: Mariusz
- Samochód: LACETTI
- Silnik:
- Kontakt:
-
Jabrob
- Świeżak
- Imię: Robert
- Samochód: Epica
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Brzęczenie w drążku zmiany biegów Lacetti 2009
Z mojego doświadczenia (a miałem zarówno Nubirę I oraz Lacetti 2008r - oba benzyna 1.6) powodem takiego brzęczenie nie był mechanizm w tunelu, a krzyżak pod maską. Ja kupowałem na allegro "mechanizm zmiany biegów" do Nubiry bo te do Lacetti są sporo droższe - mechanik mówił że trochę się pogimnastykował ale wymienił i pracowało to później bez problemów i co najważniejsze bez brzęczenia kilka lat.
Nie wiem jak to wygląda w wersji z dieselem bo tam jest inny mechanizm.
Nie wiem jak to wygląda w wersji z dieselem bo tam jest inny mechanizm.