Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
regulacja luzu zaworowego 1,6 113km
-
payron82
- Aktywny
- Imię: Tomasz
- Samochód: Cruze 1,6 2010
- Silnik:
- Kontakt:
regulacja luzu zaworowego 1,6 113km
Panowie potrzebuję kogoś w Warszawie kto podejmie się tego w moim samochodzie w tym, lub przyszłym tygodniu.
Szukam warsztatu który ma możliwość i wie o toczeniu szklanek i nie będzie się uczył tego na moim samochodzie. Pozdrawiam
Szukam warsztatu który ma możliwość i wie o toczeniu szklanek i nie będzie się uczył tego na moim samochodzie. Pozdrawiam
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Cruze, Spark
- Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
- LPG: TAK
- Kontakt:
Re: regulacja luzu zaworowego 1,6 113km
Szklanki się szlifuje, a nie toczy. Spróbuj na Hery 25 - znają temat, chociaż może z nie najlepszej strony, bo mnie robili poprawkę. Ale świat się zmienia i doświadczenie rośnie 
-
payron82
- Aktywny
- Silnik:
- Kontakt:
-
payron82
- Aktywny
- Silnik:
- Kontakt:
przypomniało mi się dlaczego u nich nic nie będę robił. Kiedyś tam służbową rav4 zostawiłem i mi zrobili czyszczenie klimatyzacji na tyak od siebie i bez proszenia o to zalewając nawiewy jakimś badziewiem które rozwaliło radio i klapy potem działały jak chciały. (był to samochód z 2009 r i taki cyrk mi zrobili) .payron82 pisze:oki, zadzwonię do nich
Dziś zrobiłem luz u siebie u swojego mechanika i po 165 tys km w tym 74 tys na lpg pomiar pierwszego ustawiania luzu od nowości na ssących był git bez potrzeby regulacji, a na wydechach miał na 1 cylindrze 0,1 i 0,15 a na 2,3 i 4 cylindrze równo po 0,2. Ustawili tak aby było ponad 0,3 a nie więcej niż 0,35
Teraz myślę że zamówię lublifikator i zamontuje. Pewnie tylko dla oszukania psychiki że to coś daje.
Dobrze mówiłem że tokarz frezuje szklanki. Mają tokarza który ma oprzyrządowanie zrobione do szklanek z specjalnym frezem aby było gładko bez zgrubień.
Wracając do tego lublifikatora czy ktoś wie gdzie wejść przewodem przed przepustnicę, bo z tego co się orientuję to ona ma fartuch grzewczy.
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
To zostaw namiary na ten warsztat, na pewno komuś się przydadzą.
Może koledzy którzy mają założoną lubryfikację podpowiedzą, jak to u nich jest zamontowane.
Może koledzy którzy mają założoną lubryfikację podpowiedzą, jak to u nich jest zamontowane.
-
czapeczka50
- Świeżak
- Imię: Janusz
- Samochód: brak,Opel Insignia
- Silnik:
- Kontakt:
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
-
payron82
- Aktywny
- Silnik:
- Kontakt:
Witam,
zamieszczam namiary na warsztat Marek Piotrowski mechanika pojazdowa ul. Marecka 72 Zielonka http://www.automechanik.com.pl/
Możecie się powołać na mnie to zawsze jakiś rabat dostaniecie wystarczy powiedzieć że od Tomka.
PS. Podczas regulacji zaworów Marek zauważył że te bieżnie od kół zmiennych faz się wytarły i może być problem z uszczelnieniem przez nowe simeringi i niestety wykrakał. Jeden puszczał olej, wymieniłem jeszcze raz go i na szczęście ten się uszczelnił. Więc trzeba mieć to na uwadze. ja już się pogodziłem że zostawię u niego ok 1500 zł dodatkowo za koła i nowe zawory sterujące nimi. Pokazywał mi koła te same z fiata cromy bo wywalał jej błąd z rozrządem i one po 120 tys tez miały mocno wytarte te bieżnie. Mój cruze ma 164 tys i już wiem że przy wymianie rozrządu za ok 70 tys. km muszę wymienić całość z kołami zmiennych faz. Piszę to dlatego, aby mieć to na uwadze podczas demontażu kół. Pozdrawiam
zamieszczam namiary na warsztat Marek Piotrowski mechanika pojazdowa ul. Marecka 72 Zielonka http://www.automechanik.com.pl/
Możecie się powołać na mnie to zawsze jakiś rabat dostaniecie wystarczy powiedzieć że od Tomka.
PS. Podczas regulacji zaworów Marek zauważył że te bieżnie od kół zmiennych faz się wytarły i może być problem z uszczelnieniem przez nowe simeringi i niestety wykrakał. Jeden puszczał olej, wymieniłem jeszcze raz go i na szczęście ten się uszczelnił. Więc trzeba mieć to na uwadze. ja już się pogodziłem że zostawię u niego ok 1500 zł dodatkowo za koła i nowe zawory sterujące nimi. Pokazywał mi koła te same z fiata cromy bo wywalał jej błąd z rozrządem i one po 120 tys tez miały mocno wytarte te bieżnie. Mój cruze ma 164 tys i już wiem że przy wymianie rozrządu za ok 70 tys. km muszę wymienić całość z kołami zmiennych faz. Piszę to dlatego, aby mieć to na uwadze podczas demontażu kół. Pozdrawiam
-
czapeczka50
- Świeżak
- Imię: Janusz
- Samochód: brak,Opel Insignia
- Silnik:
- Kontakt: