Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

Sprężarka klimy

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
Novy
Świeżak
Imię: Novy
Samochód: Lacetti
Silnik:
Kontakt:

Sprężarka klimy

Post autor: Novy »

Witam.

Klima zaczęła słabo chłodzić, ilość czynnika ok a mechanik stwierdził że sprężarka daje nieodpowiednie ciśnienia i że trzeba w niej wymienić jakiś zawór. Koszt ~450.

Plan mechanika do mnie nie przemawia i wolę kupić sprężarkę zregenerowaną gdyż moja na starcie już głośno pracuje a boję się ponownych kosztów. A teraz pytanie.... czy macie jakieś namiary na sprawdzone firmy które sprzedają takie zregenerowane podzespoły? W internecie jest ich sporo ale chciałbym skorzystać ze sprawdzonej i dostać faktycznie zregenerowaną sprężarkę a nie tylko dobrze wyczyszczoną.

Pozdrawiam
wieczor
Stały bywalec
Imię: Tomasz
Samochód: nubira 1.8 121km f18
Silnik:
Kontakt:

Re: Sprężarka klimy

Post autor: wieczor »

Na początek to bym spróbował sprawdzić poziom oleju w sprężarce. Moja sprężarka też głośno chodziła, ale po wymianie odczynnika i oleju chodzi i chłodzi normalnie. A jak twój mechanik sprawdził ilość czynnika? Wypompował stary czy sprawdził tylko ciśnienie ?
Novy
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Wypompował stary. Ciśnienia sprawdzał przed i po wymianie oleju. Dzisiaj tragedia bo nie chłodzi mniej niz 13 st.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
wieczor
Stały bywalec
Imię: Tomasz
Samochód: nubira 1.8 121km f18
Silnik:
Kontakt:

Post autor: wieczor »

jak sprężarka głośno pracuje to ja bym jej nie włączał:P Być może mało ma oleju i może się zepsuć.
Awatar użytkownika
Sebastian
Moderator
Imię: Sebastian
Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
Silnik:
Kontakt:

Post autor: Sebastian »

Porównałbym ciśnienia twojej sprężarki z TIS'em - tam powinny być takie informacje.
Jeśli hałasuje to jej nie używaj, bo jeśli się zatrze i opiłki pójdą w układ to wpakujesz się w duże koszty.
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
Novy
Świeżak
Silnik:
Kontakt:

Pojechałem do serwisu w którym zawsze serwisuję klimę. Fachman podtrzymał zdanie ze winny zawór ciśnieniowy sprężarki i że on by jej nie wymieniał. Po 2 godzinkach odebrałem auto i klima działa jak trzeba. Sprężarka przy starcie co ciekawe już nie hałasuje. Zapłaciłem 326zł

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Lacetti/Nubira Mechanika”