Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
kluczyk - problem
-
ali66
- Aktywny
- Imię: Zdzisław
- Samochód: Cruze LS
- Silnik: 1.6 113KM
- Kontakt:
kluczyk - problem
Witam.
Dzisiaj nagle przestałem mieć możliwość otwierania kluczykiem autka, pozostałe funkcje tj. zamykanie drzwi i otwieranie klapy tylnej działają OK. Sprawdziłem drugi kluczyk i wszystko działa prawidłowo, stąd pewny jestem, że to problem samego kluczyka. Mam pytanie, co dalej z tym fantem? Może ktoś wie jak rozwiązać problem, za wszelkie sugestie będę bardzo wdzięczny.
Dzisiaj nagle przestałem mieć możliwość otwierania kluczykiem autka, pozostałe funkcje tj. zamykanie drzwi i otwieranie klapy tylnej działają OK. Sprawdziłem drugi kluczyk i wszystko działa prawidłowo, stąd pewny jestem, że to problem samego kluczyka. Mam pytanie, co dalej z tym fantem? Może ktoś wie jak rozwiązać problem, za wszelkie sugestie będę bardzo wdzięczny.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Re: kluczyk - problem
Pewnie mikroswitch się skończył. Bez rozebrania nic się nie dowiesz, możesz ewentualnie spróbować zastosować kontakt 60, pytanie czy jak naciskasz przycisk to czuć pykanie ?
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
ali66
- Aktywny
- Kontakt:
Czuć wyraźnie pykanie, nawet je słychać powiedziałbym, że bardziej niż dwa pozostałe przyciski. Nie wiem czy to istotne ale ostatnio kupiłem domykanie szyb i podczas testowania wielokrotnie naciskałem ten przycisk kilkukrotnie w krótkim odstępie czasu, gdyż układ chodził jakoś niestabilnie tzn. nie zawsze otwierały się okna. Może to zbieg okoliczności ale chyba od tego momentu zaczął się problem z kluczykiem.
Może uda się coś zdziałać bez rozbierania, jeżeli będzie taka potrzeba to postaram się go rozebrać, choć nie wiem czy jest on klejony czy posiada jakieś zaczepy.
Może uda się coś zdziałać bez rozbierania, jeżeli będzie taka potrzeba to postaram się go rozebrać, choć nie wiem czy jest on klejony czy posiada jakieś zaczepy.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
W sumie to moduł raczej nie powinien mieć wpływu, skoro drugim otwierasz.
Tu masz jak rozebrać kluczyk na wszelki wypadek.
Ale może wystarczy spróbować go ponownie zaprogramować, bo się rozkodował Tu masz jak to zrobić
Tu masz jak rozebrać kluczyk na wszelki wypadek.
Ale może wystarczy spróbować go ponownie zaprogramować, bo się rozkodował Tu masz jak to zrobić
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
ali66
- Aktywny
- Kontakt:
Próbowałem jak w tych filmikach i lipa, a tak w ogóle nie mam żadnych pikań po włączeniu zapłonu. Będę rozbierał aby sprawdzić switch.
- C77
- Fachman
- Imię: Nieomylna Legenda
- Samochód: 1st. Cruze on Drive2
- Silnik: 18XER
- Kontakt:
Daj sobie spokój z tymi filmikami bo Huri dał filmik z innego klucza
To nie jest klucz od Cruza, więc tak go nie rozbierzesz.XaRaDaS pisze: Tu masz jak rozebrać kluczyk na wszelki wypadek.
Pogłoski o mojej śmierci były mocno przesadzone
Niezmordowany Ex-dowódca Org Division Zasłużony dla Forum ORG

Ja na Drive2

Ja na Drive2
-
ali66
- Aktywny
- Kontakt:
Szczęście, że zauważyłem śrubkę pod logo i jakoś mi się udało go rozebrać, sprawdziłem switch od otwierania jest OK. Poszukam jeszcze może znajdę gdzieś informację na temat programowania, bo ten filmik również coś nie pasuje.
-
ali66
- Aktywny
- Kontakt:
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Jak sprawdzałeś ?
-
ali66
- Aktywny
- Kontakt:
-
ali66
- Aktywny
- Kontakt:
Więc tak, po złożeniu (trochę zabawy jest z tą sprężynką) kluczyk zaczął działać. Nie mam pojęcia co mogło być przyczyną, zapewne temat kiedyś powróci na dziś kluczyk idzie do szafki jako zapas. Nurtuje mnie jeszcze sprawa tego pikania po włączeniu zapłonu (bez zapiętych pasów) czy ma ono być, czy nie? w KIA CEED np. po przekręceniu kluczyka słychać pikanie u mnie jest cisza.
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
A cóż to za porównanie kia do chevroleta? Skąd taka logika? W chevrolecie piszczy jak nie zapniesz pasów i ruszysz.
-
ali66
- Aktywny
- Kontakt:
Logika żadna, tylko taki przykład pierwszy z brzegu. Ostatnio sporo jeździłem tym autem i tak jakoś wyszło. Pytałem też dlatego, bo w tym filmiku o programowaniu kluczyka (chyba to Cruze) pik słychać wyraźnie przed zapaleniem silnika, ja u siebie czegoś takiego nie zauważyłem.
Wydaje mi się sensowne aby sygnalizacja o niezapiętych pasach była już po włączeniu zapłonu a nie dopiero po ruszeniu. Nie żeby był to problem, to tylko takie moje przemyślenia.
Wydaje mi się sensowne aby sygnalizacja o niezapiętych pasach była już po włączeniu zapłonu a nie dopiero po ruszeniu. Nie żeby był to problem, to tylko takie moje przemyślenia.
-
Bunioopl
- Fachman
- Imię: Mariusz
- Samochód: Orlando 1.8 LPG LT+
- Silnik: 1.8 2HO, 141KM Pb
- LPG: BRC SQ24 Genius 1500
- Kontakt:
Może te pikanie to sygnalizacja nie zamkniętych drzwi , lub też przypomnienie o pozoztawieniu kluczyka w stacyjce podczas opuszczania pojazdu.
Wysłane z mojego SM-T533 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-T533 przy użyciu Tapatalka
- C77
- Fachman
- Imię: Nieomylna Legenda
- Samochód: 1st. Cruze on Drive2
- Silnik: 18XER
- Kontakt:
GM w swej wspaniałomyślności dało możliwość szybkiego przepakowania bez zapinania pasów,ali66 pisze:Wydaje mi się sensowne aby sygnalizacja o niezapiętych pasach była już po włączeniu zapłonu a nie dopiero po ruszeniu. Nie żeby był to problem, to tylko takie moje przemyślenia.
ale nie można się ślamazarzyć bo zacznie bimbać
Pogłoski o mojej śmierci były mocno przesadzone

Ja na Drive2

Ja na Drive2
- endriu333
- Profesjonalista
- Samochód: Spark
- Silnik: 1.2 PB
- LPG: Landirenzo Omegas
- Kontakt:
Po prostu GM ma też swoją cierpliwość 
Suzuki SX-4 S-cross 1.4 PB hybrid MY2021 +LPG KME Sky Direct / Chevrolet Spark MY2011 1.2 + LPG LandiRenzo Omegas / Suzuki GSX 1250 FA "Bandit" MY2017 1.255 PB