Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Chińska nawigacja z Ali
-
Zdrapa
- Świeżak
- Imię: Daniel
- Samochód: Cruze 1.6 B+G
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Chińska nawigacja z Ali
Trzeba ramkę dokupić od 200-do 300zl. Tylko co ze standardowym małym wyswietlaczem? Chyba zostaje i a czy będzie też działał nie wiem.
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
plus moduł CAN, żeby sterować funkcjami auta. Co staje się mało ciekawą oferta wobec dedykowanych
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
Zdrapa
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
No ale z drugiej strony ja teraz nie mam żadnych takich opcji. Klima manualna..brak komputera pokładowego..
- Fachman
- Imię: Marcin
- Samochód: brak
- Silnik:
- Kontakt:
Bez adaptera can duzo tracisz, brak konfiguracji jakichkolwiek opcji dostepnych pod przyciskiem config
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
-
LS_plus
- Bywalec
- Imię: Staszek
- Samochód: CRUZE LS+ 1.8 Pb
- Silnik: 1.8 (2H0) benz. + LPG
- LPG: BRC SEQUENT 24
- Kontakt:
Nie jest to dedykowane do cruze zatem albo dokupisz na aliexpresie maskownice albo będziesz rzeźbił w kokpicie (a wtedy efekt będzie różny, zależny od talentu rzeźbiarza i w razie niepowodzenia koszty odkręcenia tego będą wysokie), szukasz do przed liftowej czy po liftowej?
system windows ce 6.0 trochę przestarzały i nieperspektywiczny (android ma zdecydowanie więcej aplikacji choćby nawigacje)
procesor 2 rdzenie A11 (teraz standardem jest 4 rdzenie A9) - nie wiem ja kto będzie faktycznie działało (pewnie nawigacje pociągnie)
wyświetlacz: 7 '' 800x480 - bez rewelacji, większość stacji do cruze po lifcie ma 8'' i 1024 rozdzielczość
pamięć : to chyba jakiś błąd w opisie tylko "256MHz" - może powinno być MB - ale to wtedy koszmarnie mało (czasem podaje się taktowanie pamięci jako parametr ale ważna jest też i wielkość tej pamięci )
Pamięć wbudowana: Nie - dziwne ? czyli wszystko zainstalowane na karcie?
Nie widzę CAN w opisie brak czy faktycznie nie ma? jak nie ma to słabo, brak wsparcia sterowania z kierownicy za to jakiś pilot - nie jest to praktycznie, lepsze niż nic ale nie praktyczne
Nic nie ma o głośniku do zestawu głośnomówiącego (jest mowa o BT i wspieraniu telefonów)
Kamerka: kąt widzenia 120 stopni to zart (170 stopni to minimum ideałem byłoby fish eye ;-) )
Zalety:
Gwarancja 36 miesięcy (ciekawe jak z egzekwowaniem, może tylko przy autoryzowanym montażu)
Cena umiarkowana - ale biorąc pod uwagę parametry nie jest już taka atrakcyjna,
Dostępne w Polsce, faktura (brak dodatkowych kosztów, oczekiwania, problemów z reklamacja)
system windows ce 6.0 trochę przestarzały i nieperspektywiczny (android ma zdecydowanie więcej aplikacji choćby nawigacje)
procesor 2 rdzenie A11 (teraz standardem jest 4 rdzenie A9) - nie wiem ja kto będzie faktycznie działało (pewnie nawigacje pociągnie)
wyświetlacz: 7 '' 800x480 - bez rewelacji, większość stacji do cruze po lifcie ma 8'' i 1024 rozdzielczość
pamięć : to chyba jakiś błąd w opisie tylko "256MHz" - może powinno być MB - ale to wtedy koszmarnie mało (czasem podaje się taktowanie pamięci jako parametr ale ważna jest też i wielkość tej pamięci )
Pamięć wbudowana: Nie - dziwne ? czyli wszystko zainstalowane na karcie?
Nie widzę CAN w opisie brak czy faktycznie nie ma? jak nie ma to słabo, brak wsparcia sterowania z kierownicy za to jakiś pilot - nie jest to praktycznie, lepsze niż nic ale nie praktyczne
Nic nie ma o głośniku do zestawu głośnomówiącego (jest mowa o BT i wspieraniu telefonów)
Kamerka: kąt widzenia 120 stopni to zart (170 stopni to minimum ideałem byłoby fish eye ;-) )
Zalety:
Gwarancja 36 miesięcy (ciekawe jak z egzekwowaniem, może tylko przy autoryzowanym montażu)
Cena umiarkowana - ale biorąc pod uwagę parametry nie jest już taka atrakcyjna,
Dostępne w Polsce, faktura (brak dodatkowych kosztów, oczekiwania, problemów z reklamacja)
-
Zdrapa
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
No tak. Te z ali dużo lepsze. Ładniejsze i szybsze tylko boję się o to cło itp oraz o reklamacje w raziemi czego. Nigdy nie zamawiałem na ali. Ponoć najlepiej ominąć cło wysyłając Poczta byle nie kurierem.
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
Cło to nie jest chłosta. Trzeba przyjąć, że będzie. Skalkulować ile będzie i jeżeli się mimo to opłaca to po prostu kupić. A jeżeli nie będzie cła to się cieszyć jak z podarku pod choinkę. Z tym, że teraz "dobra zmiana" tak ssie, że raczej małe szanse żeby taki duży pakunek poszedł bez cła.
Co do systemu- teraz na urządzenia mobilne (nie PC) to albo windows 10 albo android. Windows CE już odchodzi do lamusa i to pod ostrym kątem.
Co do systemu- teraz na urządzenia mobilne (nie PC) to albo windows 10 albo android. Windows CE już odchodzi do lamusa i to pod ostrym kątem.
- endriu333
- Profesjonalista
- Imię: Andrzej
- Samochód: Spark
- Silnik: 1.2 PB
- LPG: Landirenzo Omegas
- Kontakt:
Panowie takie cudo znalazłem w Polskiej dystrybucji....co o tym sądzicie?
http://naviworld.pl/pl/chevrolet/565-st ... id-60.html
http://naviworld.pl/pl/chevrolet/565-st ... id-60.html
Suzuki SX-4 S-cross 1.4 PB hybrid MY2021 +LPG KME Sky Direct / Chevrolet Spark MY2011 1.2 + LPG LandiRenzo Omegas / Suzuki GSX 1250 FA "Bandit" MY2017 1.255 PB
- Fachman
- Imię: Marcin
- Samochód: brak
- Silnik:
- Kontakt:
wygląda OK a co to jest to się dowiesz jak zamontujesz 
Ważne że ma adapter canbusowy.
Ważne że ma adapter canbusowy.
-
LS_plus
- Bywalec
- Imię: Staszek
- Samochód: CRUZE LS+ 1.8 Pb
- Silnik: 1.8 (2H0) benz. + LPG
- LPG: BRC SEQUENT 24
- Kontakt:
na aliexpresie 295$ z darmowa dostawa dokładnie ten model (chyba jest jakaś promocja) zatem 2329 PLN to uczciwie doliczone cło i VAT a i na zarobek dystrybutora starczy
Parametry sprzętu - bez zastrzeżeń (wg opisu) ale nie znam tego chipsetu, sam sprzęt dedykowany do Cruza sprzed liftu
polski opis to automatyczne tłumaczenie aliexpresu
Ciekawe czy maja na stanie czy dopiero ściągają (obstawiam wariant 2) ale jak jeden kolega pokazał to DHL przywozi towar szybciej z Chin niż Poczta z kraju ;-) . Gwarancja, rękojmia - tu może być ciekawie bo sklep ma taki regulamin:
"
8.3. Naviworld nie jest producentem towarów. Producent ponosi odpowiedzialność z tytułu gwarancji sprzedanego Towaru na warunkach oraz przez okres wskazany w karcie gwarancyjnej. Jeśli dokument gwarancyjny przewiduje taką możliwość, Klient może zgłaszać swoje roszczenia w ramach gwarancji bezpośrednio w autoryzowanym serwisie, którego adres znajduje się w karcie gwarancyjnej.
"
Jak się nie boisz to spróbuj - przetrzesz szlak
Parametry sprzętu - bez zastrzeżeń (wg opisu) ale nie znam tego chipsetu, sam sprzęt dedykowany do Cruza sprzed liftu
polski opis to automatyczne tłumaczenie aliexpresu
Ciekawe czy maja na stanie czy dopiero ściągają (obstawiam wariant 2) ale jak jeden kolega pokazał to DHL przywozi towar szybciej z Chin niż Poczta z kraju ;-) . Gwarancja, rękojmia - tu może być ciekawie bo sklep ma taki regulamin:
"
8.3. Naviworld nie jest producentem towarów. Producent ponosi odpowiedzialność z tytułu gwarancji sprzedanego Towaru na warunkach oraz przez okres wskazany w karcie gwarancyjnej. Jeśli dokument gwarancyjny przewiduje taką możliwość, Klient może zgłaszać swoje roszczenia w ramach gwarancji bezpośrednio w autoryzowanym serwisie, którego adres znajduje się w karcie gwarancyjnej.
"
Jak się nie boisz to spróbuj - przetrzesz szlak
- endriu333
- Profesjonalista
- Samochód: Spark
- Silnik: 1.2 PB
- LPG: Landirenzo Omegas
- Kontakt:
no może uda się z tej ceny coś jeszcze "urwać"....chyba się zdecyduję na ten zestaw bo mój chińczyk s60 ( ma ponad 5 lat) powoli "umiera" tzn. zaczyna żyć własnym życiem..... a jeszcze mam pytanie - ktoś używa automapy? mam ochotę kupić sobie na tego andka automapę na europę ale nie mogę doszukać się dożywotniej licencji (tzn. bez prawa aktualizacji ale "chodzi cały czas) czy na andku są takie czy co rok trzeba płacić żeby działała?ewentualnie polecicie coś offlinowego pod ten system?
Suzuki SX-4 S-cross 1.4 PB hybrid MY2021 +LPG KME Sky Direct / Chevrolet Spark MY2011 1.2 + LPG LandiRenzo Omegas / Suzuki GSX 1250 FA "Bandit" MY2017 1.255 PB
- huri_khan
- Fachman
- Imię: Robert
- Samochód: nie chevrolet
- Silnik: Benzynki z turbinkami :)
- Inny samochód: Kia Proceed,Ford Mondeo, Peugeot 206CC,
- Kontakt:
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Samochód: Cruze, Spark
- Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
- LPG: TAK
- Kontakt:
Nie lubię robienia klienta w wała, a tu w paru miejscach mam takie wrażenie:
"bez ukrytych kosztów akcyzy i podatku celnego" - no fakt, jeszcze bez pogłównego, podymnego i i wielu innych ....
"LTE" - a potem piszemy, że ma WiFi umożliwiające ściąganie z szybkością LTE. Z mobilnego internetu to ma 3G jak modem dokupisz
"DAB+" - ani słowa w specyfikacji, nawet jako opcja do dokupienia
"1080p HD" a wyświetlacz 1024x600, czyli 1/2 HD
"Zmiana koloru wyświetlacza" - chodzi im o podświetlenie przycisków, tyle że nie w tej stacji...
i po co takie głupoty wypisywać? Dlaczego oferując towar za 2400 zł sprzedawcy nie chce się nawet porządnie go opisać i zrobić kilku zdjęć/zrzutów ekranu?
"bez ukrytych kosztów akcyzy i podatku celnego" - no fakt, jeszcze bez pogłównego, podymnego i i wielu innych ....
"LTE" - a potem piszemy, że ma WiFi umożliwiające ściąganie z szybkością LTE. Z mobilnego internetu to ma 3G jak modem dokupisz
"DAB+" - ani słowa w specyfikacji, nawet jako opcja do dokupienia
"1080p HD" a wyświetlacz 1024x600, czyli 1/2 HD
"Zmiana koloru wyświetlacza" - chodzi im o podświetlenie przycisków, tyle że nie w tej stacji...
i po co takie głupoty wypisywać? Dlaczego oferując towar za 2400 zł sprzedawcy nie chce się nawet porządnie go opisać i zrobić kilku zdjęć/zrzutów ekranu?
-
Zdrapa
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Witam! Zaryzykowałem i skusiłem się na to
https://pl.aliexpress.com/item/pure-And ... 1b4ea6d206
parametry spoko, cena spoko..niby jakaś promocja jest z 500$ na 295$. tylko jedno mnie zastanawia..teoretycznie mam kierownice multimedialną ale ją sam zmieniłem bo auto w oryginale miało zwykłą bez przycisków i teraz jestem ciekawy czy wogóle będe mógł sterować tym radiem z kiery...moim zdaniem nie bardzo chociaż na razie czekam na towar i sam się oszukuję że będzie taka możliwość hihi. ewentualnie może jak tego zwijaka pod kierownićą wymienie? może ktoś coś pomoże?
https://pl.aliexpress.com/item/pure-And ... 1b4ea6d206
parametry spoko, cena spoko..niby jakaś promocja jest z 500$ na 295$. tylko jedno mnie zastanawia..teoretycznie mam kierownice multimedialną ale ją sam zmieniłem bo auto w oryginale miało zwykłą bez przycisków i teraz jestem ciekawy czy wogóle będe mógł sterować tym radiem z kiery...moim zdaniem nie bardzo chociaż na razie czekam na towar i sam się oszukuję że będzie taka możliwość hihi. ewentualnie może jak tego zwijaka pod kierownićą wymienie? może ktoś coś pomoże?
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Samochód: Cruze, Spark
- Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
- LPG: TAK
- Kontakt:
Jeżeli działa z fabrycznym radiem, to i z chińczykiem zadziała. A jeśli nie działa, to poszukaj odpowiedniego wątku, było opisane co trzeba zrobić.
-
Zdrapa
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Dzięki za obszerny opis i w sumie podzielam twoje spostrzeżenia. Dziś biorę się za montaż mojej chińskiej nawi z aliexpre.postaram się zrobić fotki i opisać później.
-
John Wayne
- Profesjonalista
- Imię: Przemek
- Samochód: Captiva 2.0D MT 2006
- Silnik: 2.0, diesel, 150KM
- Kontakt:
Do mnie dzisiaj dotarła kamerka cofania. Niestety dzisiaj chyba już nie dam rady montować, no chyba, że się zawezmę po nocy, bo mnie korci 
-
Daniel777
- Świeżak
- Samochód: Cruze
- Silnik:
- Kontakt:
Witam! Chciałem się podzielić moimi doznaniami z montażu nawigacji z aliexpress...Najważniejsze-cena..zapłaciłem 1150zl, przesyłka dhl darmowa. mimo świąt po drodze przesylka dotarła po 7 dniach. Czekałem na jakieś cło czy vat jak na wyrok sądowy a tu nagle miła niespodzianka..zapłaciłem tylko 115zł. Chińczyk wpisał na paczce 75$ tak jak zapewniał już w aukcji. Co do montażu...spędziłem przy aucie ok 4 godziny.Ile użyłem przy tym wyrazów wulgarnych i powszechnie uznanych za obelżywe to moje hihi ale spoko nie jest tak źle tylko ja nigdy nie rozbierałem cruza w takim stopniu i nie wiedziałem jak się to robi.Najgorsze było upchanie tego pudła metalowego na płyty...normalnie jeszcze troche i nogą bym to pchał. Radio nie miało żadnej instrukcji nawet po chińsku ale jakoś po kolei na czuja doszedłem co gdzie wpiąć i ok. Wszystko gra super. Dzwięk duuuużo lepszy i głośniej niż w seryjnym radio.Faktycznie fajnie słychać teraz tweetery. Antene gps upchnąłem w oprawie lusterka wew. i kolejno podsufitka-słupek-schowek-radio. Miałem już rozebraną obudowę lampki wewnętrznej żeby tak mikrofon zewnętrzny podpiąć, a tu się okazało że za krótki przewód od tego mikrofonu i trzeba było znaleźć inne miejsce, przykleiłem pod kierownicą, ale nie sprawdzałem jeszcze jak działa. Kabel od usb miałem puścić do podłokietnika...może kabla by wystarczyło tak na oko ale było już dobrze po 00:00 więc po prostu puściłem go do schowka pasażera. Działa. Ustawień w nawigacji bardzo dużo. Nie działa mi sterowanie z kierownicy. Będę kupował ten zwijak i mam nadzieję że bedzie działało, ponieważ ja nie miałem wcześniej kiery ze sterowaniem tylko zwykłą i w moim zwijaku są 2 piny tylko, a widziałem że są takie zwijaki że mają chyba 9 pinów i chyba to mi jest potrzebne. Pozdrawiam. Jakby coś to służe pomocą.
Podsumowując===Radio super gra. Cena myślę super biorąc pod uwagę to co u nas jest dostępne. Fajny gadżet.
Podsumowując===Radio super gra. Cena myślę super biorąc pod uwagę to co u nas jest dostępne. Fajny gadżet.
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Wymiana kierownicy i zwijaka nie uruchomi przycisków. Wymagane jest programowanie auta. Koszt? Nie pytaj
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
Daniel777
- Świeżak
- Samochód: Cruze
- Silnik:
- Kontakt:
a czy jest jakas różnica między zwijakiwm od benzyniaka czy diesla? chyba nie.?
-
Zdrapa
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Witam. Coś mi się obiło kiedyś o uszy że ktoś ma kamerkę do sprzedania do sedana. A ewentualnie jaką byście polecili. Chcę kupić u Chińczyków. Tylko nie wiem czy dam radę sam to podpiąć.
Aha chodzi o kamerkę cofania i żeby to podpiąć do chińskiej navi.
Pozdrawiam.
Aha chodzi o kamerkę cofania i żeby to podpiąć do chińskiej navi.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2017, o 09:34 przez Regulus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie piszemy posta pod postem - należy używać funkcji 'edytuj'
Powód: Nie piszemy posta pod postem - należy używać funkcji 'edytuj'
- szczuplin
- Fachman
- Imię: Szczuplin
- Samochód: Cruze, Aveo T300
- Silnik: 1.8 F18D4 141KM 1.2 86 km
- LPG: STAG4 Q-Box+
- Kontakt:
-
Zdrapa
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Dzięki za info! a to się gdzieś tam przylutowuje w bagażniku chodzi mi ten kabelek czerwony "plus". Hihi myślisz że dam rade sam to zrobić czy muszę kogoś tym obarczyć?
- szczuplin
- Fachman
- Imię: Szczuplin
- Samochód: Cruze, Aveo T300
- Silnik: 1.8 F18D4 141KM 1.2 86 km
- LPG: STAG4 Q-Box+
- Kontakt:
Mi ktos robił, ale widzac to sądze, ze sam sobie poradzisz. Podłączenie do kabla wstecznego idącego w bagazniku. Poszukaj video na yt.
Chevrolet Cruze HB LT+ 1.8 + Chevrolet Aveo T300 1.2 86km