Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Czy wiesza się komuś automatyczna klima?
- pablo1
- Profesjonalista
- Imię: Paweł
- Samochód: cruze LT
- Silnik: 1.6 124 km benzyna
- LPG: BRC SQ24
- Kontakt:
Re: Czy wiesza się komuś automatyczna klima?
Super. Ale otwór chyba większy był. Tak mi się wydaje po zdjęciach. Ja tez coś kombinowalem aby na drugą stronę dać, ale nie mogłem tam nic założyć. Ciężko jest tam dostać . Kosztuje to trochę gimnastyki. Pewnie też mnie czeka poprawa tego. Ale to w lecie chyba.
pablo1
- maru22
- Bywalec
- Imię: MS
- Samochód: Cruze 1.6 LT+ MY14
- Silnik:
- Kontakt:
Otwór pozostał bez zmian i jak widać jest to możliwe do zrobienia. Przy zakładaniu w oczko od zewnątrz miałem założoną dłuższą śrubę M5 z nakrętkami, aby mieć uchwyt do manewru. Po założeniu oczka wewnętrznego na uchwyt osiowy klapki głównej śrubę rozkręciłem, po czym założyłem oczko zewnętrzne i nasunąłem część "U" z otworami na poprzeczne wzmocnienie klapki uszkodzonej. Następnie klej i wtopienie śrubeczek. Złożenie pozostałych elementów osłonowych auta to już kilka minut.
- photofil
- Świeżak
- Imię: Filip
- Samochód: Cruze LTZ+ 1.8
- Silnik: 1.8 141KM, benz
- LPG: Brc LPG
- Kontakt:
Witam a czy podjąłbyś się zrobienie tego ( oczywiście odpłatnie) gdzieś w okolicach Tarnowa albo Rzeszowa bo masz znaczek małopolska ale nie wiem skąd dokładnie ? Ewentualnie jeśli nie czuje się na siłach aby to samemu zrobić myślisz że jak pokaże twoje i innych zdjęcia jakiemuś mechanikowi to będzie wiedział co zrobić ?maru22 pisze: 26 mar 2017, o 08:06 Otwór pozostał bez zmian i jak widać jest to możliwe do zrobienia. Przy zakładaniu w oczko od zewnątrz miałem założoną dłuższą śrubę M5 z nakrętkami, aby mieć uchwyt do manewru. Po założeniu oczka wewnętrznego na uchwyt osiowy klapki głównej śrubę rozkręciłem, po czym założyłem oczko zewnętrzne i nasunąłem część "U" z otworami na poprzeczne wzmocnienie klapki uszkodzonej. Następnie klej i wtopienie śrubeczek. Złożenie pozostałych elementów osłonowych auta to już kilka minut.
A przy tym temacie jeszcze pytanie czy urwane lub źle działające klapki mogą mieć wpływ na to że płyn chłodniczy mi gdzieś ucieka? Dolewali mi w ASO ostatnio do pełna a po 5 dniach widzę że jest 1/3
Chevrolet Cruze 1.8 gaz 2012r LTZ
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
Klapki nie mogą mieć wpływu na ubywający płyn. Jak tak szybko ucieka to nie powinno być problemu ze znalezieniem wycieku.
- maru22
- Bywalec
- Imię: MS
- Samochód: Cruze 1.6 LT+ MY14
- Silnik:
- Kontakt:
Witam...kolego "photofil". Nie mam za bardzo czasu na taką rozrywkę no i z Rzeszowa do zachodnich granic małopolski jest dosyć daleko. Przejrzyj temat "Awaria nagrzewnicy - zimne powietrze z nawiewu" ( najlepiej cały, a na stronie 5-tej podałem sposób naprawy, o ile masz uszkodzone sterowanie klapki nawiewu ). Podałem tam wymiary elementu, który pozwoli połączyć obie klapki nawet z całkowicie urwanymi ramionami. W moim sposobie naprawy element dołącza się do poprzecznego wzmocnienia uszkodzonej klapki pomiędzy ramionami przy niej ( ja i tak usunąłem uszkodzone ramiona, aby nie przeszkadzały przy wykonywanych manewrach ).
No i mechanik raczej powinien mieć szczupłe dłonie, bo jest trochę gimnastyki przy tej naprawie.
No i mechanik raczej powinien mieć szczupłe dłonie, bo jest trochę gimnastyki przy tej naprawie.
-
incore500
- Świeżak
- Imię: Konrad
- Samochód: Cruze 2013
- Silnik:
- Kontakt:
@maru22 gdzie mam podjechać ?:) bo w zime to myslalem ze zamarzne