Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

System multimedialny

Modyfikacje i inne tematy dotyczące nadwozia i wnętrza
ODPOWIEDZ
Bruklin10
Świeżak
Imię: Robert
Samochód: Lacetti
Silnik:
Kontakt:

System multimedialny

Post autor: Bruklin10 »

Witam.
Chciałbym prosić o poradę. Mianowicie bardzo zastanawiam się nad kupnem urządzenia multimedialnego do Laczka Hatchback.
Jest to bardzo zachwalany model Vordon HT869V2 oczywiście wejście 2DIN. Czy miał ktoś z was może jakieś doświadczenia z takim sprzętem,a może aktualnie posiadacie coś takiego w laczku ? Cena jest przystępna oraz mega pozytywne komentarze,bardzo dużo ludzi poleca ten produkt.

Chciałbym dowiedzieć się co o tym sądzicie i czy warto się w coś takiego bawić. Instalacje zleciłbym jakiemuś elektrykowi żeby wszystko działało jak należy.

Znalazłem zdjęcie jakiegoś Ruska,który ma taki sprzęt zamontowany i wygląda to następująco
Obrazek

Proszę o opinie.
Pozdrawiam :)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Imię: Andrzej
Samochód: Orlando LTZ
Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
Kontakt:

Re: System multimedialny

Post autor: XaRaDaS »

Ogólnie to fajna stacja, ale jak dla mnie to laczek do tego się nie nadaje, za nisko osadzone to jest i jak będzie tam navi to kompletnie mija się z celem, jedynie nasłuch. Ja to kiedyś celowałem w 1-DNI gdzie ekran był wysuwany do góry, ale nie zdecydowałem się. W międzyczasie zaopatrzyłem się w tablet i on mi służy za nawigację, a muzyka sobie leci z radia 1-DIN i do tego mam pod radiem półeczkę na drobiazgi.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Awatar użytkownika
Quaint
Świeżak
Imię: Mateusz
Silnik:
Kontakt:

Post autor: Quaint »

Posiadam w swoim Lacetti podobny sprzęt, wyświetlacz 7" i bardzo polecam. Nie mam tam co prawda nawigacji bo i tak używam yanosika/googlemaps, a stacje z Androidem odpuściłem ze względu na cenę. Największym plusem jest szybka mozliwośc wybrania muzyki, mam podpięty duży dysk twardy z muzyką przez USB, nie chce nawet wyobrazac sobie ile czasu potrzebowałbym na wybranie odpowiedniego katalogu z muzyką, tym bardziej w czasie jazdy...

W moim przypadku radio to było bazą do zainstalowania później kamery cofania, więc głownym kryterium był duży wyświetlacz. Bez zamiaru instalowania kamery prawdopodobnie wtedy nie zdecydowałbym się na radio 2din, teraz jednak dostrzegam same zalety. Zarówno kamerę jak i radio instalowałem sam, w razie problemów służę pomocą.

Instalacja samego radia nie wymaga pomocy elektryka, warto tylko sprawdzić schemat połączenia pinów w kostce ISO, najprawdopodobniej beda takie same, w moim przypadku nie zgadzał się tylko jeden.
Bruklin10
Świeżak
Imię: Robert
Silnik:
Kontakt:

Post autor: Bruklin10 »

A jak kwestia ramki ?bo ludzie piszą,ze trzeba jeszcze ramke dokupic do niektórych aut.tutaj radio weszlo ladnie na styk czy byla przerwa na okolo ?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Quaint
Świeżak
Imię: Mateusz
Silnik:
Kontakt:

Post autor: Quaint »

Moje radio było bez ramki, zamontowałem je w uniwersalnej kieszeni 2din za pomocą 2 długich śrub i 3 nakrętek (w celu regulacji głębokości). To był najbardziej pracochłonny etap, żeby radio wystawało równo z plastikową obudową panelu środkowego. W efekcie dołem styka się równo, ale w górze i po bokach została przestrzeń. Zostawiłem to na "kiedyś" bo tak naprawdę wygląda to ok i nie jest bardzo widoczne, szczeliny są niewielkie. Jak zrobi się cieplej to pewnie dorobie jakąś maskownicę przerabiając te uniwersalne lub wydrukuje coś na drukarce 3d.

Nie wiem czy istnieje ramka 2din dla Lacetti...
kjas9
Profesjonalista
Imię: Krzysztof
Samochód: Cruze1,4 Sw LTZ+2012
Silnik: 1,4 T +chip 163 km
LPG: KME Skay Max
Kontakt:

Post autor: kjas9 »

Dla lacetti są dedykowane ramki 2 din- na szybko znalazłem taką
https://www.aliexpress.com/item/Double- ... 264.4dTdQL.
Wypełnia dokładnie i nie ma szczelin Moja ma dodatkowo mocowania .
Lacetti 1,6 sx zmienione w cdx 2011-2019
ODPOWIEDZ

Wróć do „Lacetti/Nubira Nadwozie / Wnętrze”