Film oglądnąłem. Pisząc o żarówce zasugerowałem film, ale nie stawiał bym na pierwszym miejscu tej skrzynki z bezpiecznikami, raczej to:
viewtopic.php?f=29&t=3087&p=75873&hilit=szyba#p75873
Przynajmniej jednej osobie pomogło czyszczenie kostki na łączeniu drzwi z nadwoziem. Drugiej chyba, a objaw ten sam.
Ogólnie to nie znam się w ogóle na elektryce, w tym pojazdowej, choć zmieniałem w Lanosie korby na elektrykę, montowałem moduł domykania z tysiącem kabli...
Coś tam poczytałem. zasilanie idzie od skrzynki bezpiecznikowej, po przez łączenie kostką w drzwiach i karoserii, następnie do sterowania w drzwiach kierowcy / cztery przyciski. Sterowanie drzwi komunikuje się z bcm i znowu kable idą przez kostkę w drzwiach i karoserii i wracają do sterownika w drzwiach, a następnie prąd idzie już na silnik szyby.
W instrukcjach napraw wszędzie pisze, że niezależnie gdzie prąd na kablu jest czy go nie ma to do wymiany sterownik w drzwiach kierowcy, lub silnik. No i Wiadomo kostki połączeniowe. Film dorzucił skrzynkę z bezpiecznikami, a Wszim odrzuciłeś po objawach / zachowaniu, że to silnik. Ja tylko dodam, że jest ta funkcja, jak za ciężko ma szyba przy zamykaniu, to otwiera się na max. Chyba sterownik decyduje o tym, jak napięcie spadnie? Tu już mogę mieszać...czy silnik nie może np. przez częściowe zwarcie na nie wiem uzwojeniu dawać taki objaw i dalej sterownik głupieje?
Ja bym celował kolejno 1/ kostka, 2, sterownik w drzwiach kier., 3 silnik, 4 skrzynka z bezp.
sam jeszcze posprawdzam bezpieczniki 24, 55, 21. Znalazłem w instrukcji ten 55 choć mam w opisie że to do składanych lusterek których nie mam. Posprawdzam, przyciski i zachowanie szyb na pozostałych drzwiach, i poczekam pewnie jak zrobią z tym nieszczęsnym kloszem.