Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Brak pilota zamka centralnego
-
matro1234
- Świeżak
- Imię: mat
- Samochód: lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
Brak pilota zamka centralnego
witam jestem tu nowy
zakupiłem auto lacetti 2004 i sprzedający miał jeden kluczyk bez pilota jak moge sprawdzić czy w tym modelu jest odbiornik radiowy pod pilota i gdzie się on znajduje
i czy jak by był zamontowany to jak dokupie używanego pilota od lacetti/nubira to da się go zprogramować
nie chce zakładać dodatkowych niefabrycznych modułu centralnego zamka
zakupiłem auto lacetti 2004 i sprzedający miał jeden kluczyk bez pilota jak moge sprawdzić czy w tym modelu jest odbiornik radiowy pod pilota i gdzie się on znajduje
i czy jak by był zamontowany to jak dokupie używanego pilota od lacetti/nubira to da się go zprogramować
nie chce zakładać dodatkowych niefabrycznych modułu centralnego zamka
-
wieczor
- Stały bywalec
- Imię: Tomasz
- Samochód: nubira 1.8 121km f18
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Brak pilota zamka centralnego
moduł centralnego zamka znajduje się między fotelami w konsoli środkowej, u mnie wystarczy wyjąć środek z podłokietnika i go widać dokładnie, tylko nie wiem czy ta wiedza do czegokolwiek się nadaje:), jest jeszcze przekaźnik centralnego zamka, ale w sumie to nie wiem co jest odpowiedzialne za odbiór sygnału z pilota.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Za odbiór jest odpowiedzialny moduł właśnie w środkowym tunelu za dźwignią ręcznego. Pamiętam, bo go poprawiałem (przedłużenie antenki) no i macie fotkę 

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
matro1234
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
ok dzięki za odp
a czy jak kupie używany pilot to da rade zaprogramować go za pomocą wł zapłon i nacisnięcie guzika czy jedynie kompem
a czy jak kupie używany pilot to da rade zaprogramować go za pomocą wł zapłon i nacisnięcie guzika czy jedynie kompem
-
wieczor
- Stały bywalec
- Silnik:
- Kontakt:
Najlepiej iść tam gdzie dorabiają klucze, oni powinni wiedzieć, ale coś mi się wydaje że może być problem choć nie taki którego nie da się rozwiązać, chyba, że ten twój kluczyk ma taką blaszkę metalową z numerkami na breloku, bo coś mi się wydaje, że to jakiś kod po którym w serwisie mogą dorobić klucz. Jak nie masz kodu to w serwisie chevi powinni podać ci kod kluczyka po podaniu vin i pokazaniu dowodu rejestracyjnego. a kluczyka używanego nie ma sensu kupować, mogą ci przecież dorobić kluczyk tam gdzie dorabiają klucze np taki z wysuwanym grotem i pilotem i zaprogramować.
-
kazik111267
- Bywalec
- Imię: kazik
- Silnik:
- Kontakt:
-
matro1234
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
a posiadaci schemat centralki chcę podpiąc sterownik uniwersalny
lub proszę o opis kabelków w które się wpiąć
lub proszę o opis kabelków w które się wpiąć
-
wieczor
- Stały bywalec
- Silnik:
- Kontakt:
Jeśli to coś pomoże to proszę http://www.autocats.ws/manual/chevrolet ... T1.pl.html.
-
matro1234
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
męczę się z problemem podłączyłem sterownik i nie działa dopiero jak przekręcę kluczyk w drzwiach kierowcy zamknąć lub otwórz
to zamyka /otwiera
gdzie popełniłem błąd
to zamyka /otwiera
gdzie popełniłem błąd
-
wieczor
- Stały bywalec
- Silnik:
- Kontakt:
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
może masz model z centralnym zamkiem, ale bez funkcji z pilota. Takie tez były na rynku.matro1234 pisze:męczę się z problemem podłączyłem sterownik i nie działa dopiero jak przekręcę kluczyk w drzwiach kierowcy zamknąć lub otwórz
to zamyka /otwiera
gdzie popełniłem błąd
Niestety w takim przypadku wejście w oryginalny sterownik nic nie da
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
matro1234
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
zakupiłem coś takiego
pod podłokietnikiem mam ten sterownik co kolega wyżej zapodał fote
w zamku drzwi kieryowcy jest podpięte dwie kostki jedna dwu pinowa a druga trzy pinowa
pod podłokietnikiem mam ten sterownik co kolega wyżej zapodał fote
w zamku drzwi kieryowcy jest podpięte dwie kostki jedna dwu pinowa a druga trzy pinowa
-
GoLL@B
- Profesjonalista
- Imię: Krzysiek
- Samochód: Daewoo Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
To mogę powiedzieć, że masz raczej z pilotem. Mam tak samo. Na tej 2 pinowej idzie sygnał wyzwolony wcześniej pilotem. Jeśli dobrze pamiętam impuls + zamknij, impuls - otwórz. Jeśli dobrze pamiętam, odłączenie wtyczki 2 pinowej powoduje niezamykanie/nieotwieranie drzwi z pilota. Działa z kolei centralny (sprawdzałem ryglem). Odłączenie wtyczki 3 pinowej z kolei powoduje brak reakcji na zmianę pozycji rygla (w sensie inne drzwi nie reagują).
Można spróbować sprawdzić tę wtyczkę 2 pinową (zmierzyć miernikiem). Pewnie nie będzie żadnego sygnału na niej.
Potem zastanowiłbym się nad: Fragment rysunku pochodzi z powyższego linka od kolegi Tomasza. Wygląda na to, że są 2 jednostki - jedna jest odbiornikiem radiowym, druga służy zamykaniu/otwieraniu wszystkich drzwi (faktyczny centralny). Najprawdopodobniej tu idzie jakaś komunikacja, może też pojawia impuls na pinie 10 gdy mają się drzwi zamknąć (albo w ogóle stały +12V), z kolei gdy otwarte to +12 na pinie 11. Schemat wtyku masz w linku od kolegi Tomasza (wieczor).
Najpewniej byłoby, gdyby sprawdził to ktoś, kto ma sprawny centralny z pilota. Byłby punkt odniesienia. W tych warunkach w grę wchodzi raczej tylko ktoś, kto ma chwilę czasu i dobrze ocieplany garaż. Ja też byłbym chętny sprawdzeniu co tam w trawie piszczy, bo myślę o zrobieniu automatycznego zamykania drzwi po ruszeniu.
Tutaj część rozpiski pinów (10 i 11 może mieć tu znaczenie).
9 | LT BLU/BLK | Kontrola zamka drzwiowego
10 | LT GRN/WHT | Zamknięte
11| YEL | Otwarte
Można spróbować sprawdzić tę wtyczkę 2 pinową (zmierzyć miernikiem). Pewnie nie będzie żadnego sygnału na niej.
Potem zastanowiłbym się nad: Fragment rysunku pochodzi z powyższego linka od kolegi Tomasza. Wygląda na to, że są 2 jednostki - jedna jest odbiornikiem radiowym, druga służy zamykaniu/otwieraniu wszystkich drzwi (faktyczny centralny). Najprawdopodobniej tu idzie jakaś komunikacja, może też pojawia impuls na pinie 10 gdy mają się drzwi zamknąć (albo w ogóle stały +12V), z kolei gdy otwarte to +12 na pinie 11. Schemat wtyku masz w linku od kolegi Tomasza (wieczor).
Najpewniej byłoby, gdyby sprawdził to ktoś, kto ma sprawny centralny z pilota. Byłby punkt odniesienia. W tych warunkach w grę wchodzi raczej tylko ktoś, kto ma chwilę czasu i dobrze ocieplany garaż. Ja też byłbym chętny sprawdzeniu co tam w trawie piszczy, bo myślę o zrobieniu automatycznego zamykania drzwi po ruszeniu.
Tutaj część rozpiski pinów (10 i 11 może mieć tu znaczenie).
9 | LT BLU/BLK | Kontrola zamka drzwiowego
10 | LT GRN/WHT | Zamknięte
11| YEL | Otwarte
-
matro1234
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
wszystko działa wpiołem w moduł podłokietnikiem tam były wszystkie przewody