Witam
Uszkodzeniu uległa osłona półosi napędowej od strony koła. Zakupiłem nową osłonę , na opakowaniu pisało ,że do leganzy czy będzie pasować do Epiki 2,0 D . Osłona w części nakładanej na większą średnicę posiada takie trzy wyżłobienia .
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wymiana osłony półosinapędowj
-
mafiu74
- Świeżak
- Imię: maciej
- Samochód: Epica
- Silnik:
- Kontakt:
- Sebastian
- Moderator
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Wymiana osłony półosinapędowj
Zmierz wymiary "na aucie" i osłony której kupiłeś, jeśli wymiary w miarę się zgadzają to będzie pasować.
Z doświadczenie powiem, że są osłony "uniwersalne" do montażu przez kieł(bez demontażu przegubu) które są mega elastyczne.
Z doświadczenie powiem, że są osłony "uniwersalne" do montażu przez kieł(bez demontażu przegubu) które są mega elastyczne.
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
-
mafiu74
- Świeżak
- Imię: maciej
- Samochód: Epica
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Wymiana osłony półosinapędowj
Zwróciłem osłonę bo okazało się ,że jest to osłona od strony skrzyni biegów. Widziałem na allegro takie które można zakładać bez rozbierania przegubu. Dzwoniłem do mechanika wymiana osłony tej od strony koła wyniesie ok 80 zł (serwis opla na Osowej w gdańsku zaśpiewał 300 pln ! + koszt osłony 230 pln
) Zamówiłem na allegro sprzedawca w opisie zaznaczył ,że do Epici z silnikiem wysokoprężnym - powinna pasować.