Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
( lacetti 1.4) b+g 2004r hatchback Przepraszam panowie ze znowu tworze kolejny temat ale wczoraj zrobilem 150km zatrzymalem sie na jedzenie i po wyjsciu z baru zauwazylem wyciek dolalem olej schylilem sie pod auto i wydawalo mi sie ze spod michy kapie ale dzis wszedlem do kanalu zebu blizej zdiagnoziwac problem i wydaje mi sie ze leci jakby z dolu obudowy rozrzadu oto kilka zdjec tam gdzie zaznaczone byla kropla oleju domyslacie sie z czego to moze kapac?
Wysłane z mojego HTC Desire 530 przy użyciu Tapatalka
Wstawione do mechanika szwagra jakis tam znajomy i stwierdzil ze musi wymienic trzy simeringi czy jakies uszczelniacze bo byla robiona uszczelka pod glowica i ze zle byly wlozone mozliwe czy bajeruje?
Zrobione trzy uszczelniacze i uszczelka pokrywy zaworow 100 graty 220 robota... Choc nie obylo sie bez poprawek.. Nie zalozyl wezyka musilem w domu podjac interwencje bo ovroty falowaly jak szalone
Kochane podciśnienie do serwa. Graty 100zł czyli licząc z dirko lub czymś w podobie to miarowa cena. Roboty przy uszczelnieniach to praktycznie gratis jak rozrząd zmieniany. Jak dodatkowo to roboty jest. Rozrząd rozpinasz,koła zdejmujesz. Roboty więcej jak przy rozrządzie z tą różnicą,że pompy nie tykasz.
Rozrzad robiony niedawno tak, zapewniał sprzedawca i mechanik tez potwierdzil ze pasak calkiem nowy....
A jeszczd jedno pytanie czy ten krociciec w lacetti 1.4 jest wolny czy powinien jakis wezyk na to nachodzic
Niejasno jest to w TIS, ale wygląda, że jeden jest wylotowy ten co idzie do góry, a ten do przepustnicy to tak jakby był wlotowy do głowicy cylindrów, ale pewności nie mam
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...