Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Radio CB
-
komandos70
- Świeżak
- Imię: Marek
- Samochód: Cruze LT+ 2.0 VCDI
- Silnik:
- Kontakt:
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Re: Radio CB
W sumie to ciężko w jakimkolwiek aucie zamontować dobrze CB, niestety o tym producenci nie myślą, żeby wydzielić jakąś część deski czy tunelu na taki gadżet 
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
Maniek
Kwestia fantazji i wyobraźni. Widziałem różne patenty, począwszy na powieszeniu pod sufitem skończywszy na schowane pod fotelem, a nawet spotkałem się z CB przykręconym do drzwi kierowcy, oczywiście od wewnątrz. Konsola w cruzie nie daje zbyt wielu możliwości.
Ja zawsze byłem zwolennikiem możliwie małych radii, dają więcej możliwości upchania gdzieś w szczelinie. U ojca w aucie CB robi jako podłokietnik, przykręcone z tyłu tunelu przy drążku hamulca ręcznego, dobre rozwiązanie jak się korzysta tylko z 19 kanału, bo nie widać wyświetlacza.
Ja w smarku mam CB w wersji handy i klipsem do pasa zaczepione w boczną kieszeń w fotela pasażera - oczywiście od strony kierowcy, używam z mikrofonogłośnikiem - jest wygodniej.
A przymierzałeś ile miał byś miejsca, jak byś przykręcił jakiegoś malucha pod konsolą, gdzieś w okolicy prawego kolana ??
Montując CB, pamiętaj o własnym bezpieczeństwie i pasażerów, aby nie było w okolicach poduszek powietrznych, aby w przypadku uderzenia nie fruwało, nie może też przysłaniać przedniej szyby, bo w niektórych krajach EU możesz mieć problem.
A tak na marginesie - jakie masz CB ??
Ja zawsze byłem zwolennikiem możliwie małych radii, dają więcej możliwości upchania gdzieś w szczelinie. U ojca w aucie CB robi jako podłokietnik, przykręcone z tyłu tunelu przy drążku hamulca ręcznego, dobre rozwiązanie jak się korzysta tylko z 19 kanału, bo nie widać wyświetlacza.
Ja w smarku mam CB w wersji handy i klipsem do pasa zaczepione w boczną kieszeń w fotela pasażera - oczywiście od strony kierowcy, używam z mikrofonogłośnikiem - jest wygodniej.
A przymierzałeś ile miał byś miejsca, jak byś przykręcił jakiegoś malucha pod konsolą, gdzieś w okolicy prawego kolana ??
Montując CB, pamiętaj o własnym bezpieczeństwie i pasażerów, aby nie było w okolicach poduszek powietrznych, aby w przypadku uderzenia nie fruwało, nie może też przysłaniać przedniej szyby, bo w niektórych krajach EU możesz mieć problem.
A tak na marginesie - jakie masz CB ??
- huri_khan
- Fachman
- Imię: Robert
- Samochód: nie chevrolet
- Silnik: Benzynki z turbinkami :)
- Inny samochód: Kia Proceed,Ford Mondeo, Peugeot 206CC,
- Kontakt:
Ja unidena wsadziłem między fotel kierowcy a tunel środkowy. Jak masz jakies większe to może być problem.
-
komandos70
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
-
komandos70
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Ja to bym z rzepami nie kombinował, u siebie mam cb zamontowane na tunel od strony pasażera. Dwa małe otworki i po kłopocie, jak sprzedawałem lanosa to też tak samo miałem umieszczone, tylko jeszcze uchwyt na gruszkę w ramce przy radiu zrobiłem i kupujący się pytał czy aby na taxi nie jeździł lanek.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- rwicik
- Profesjonalista
- Imię: Robert
- Samochód: Cruze -> Tucson
- Silnik:
- Kontakt:
Ja miałem po prostu wsunięte pomiędzy fotel pasażera a tunel środkowy. Zasilanie wzięte z tylnego gniazdka.
Pozdrawiam, http://wicik.eu/
-
danielj8
- Bywalec
- Imię: Daniel
- Samochód: Spark
- Silnik:
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Ja osobiście posiadam Yosana Micro zabudowanego w Sparku w schowku, Jest trochę za cichy ale są głośniki zewnętrzne. Ale spróbuj MK 3 przymierzyć po lewej stronie pedału hamulca na wysokości podstopnicy, zasilsnie powinieneś mieć wówczas nad CB radiem o ile się oczywiście zmieści i zapewni ci komfort i bezpieczeństwo.
-
dessal
- Wymiatacz
- Imię: Piotr
- Samochód: Lacetti 2.0TCDI
- Silnik:
- Kontakt:
Zainteresuj się Lafayette Venus
lub Yosan CB 250
,bardzo małe transceivery(jednostki centralne) a wszystko w gruszce, przy czym ja wolałbym Yosana, taki u siebie niedługo będę montował, można obydwa tak zabudować, że postronni jak się nie znają to za diabła nie będą wiedzieć że posiadasz CB
lub Yosan CB 250
,bardzo małe transceivery(jednostki centralne) a wszystko w gruszce, przy czym ja wolałbym Yosana, taki u siebie niedługo będę montował, można obydwa tak zabudować, że postronni jak się nie znają to za diabła nie będą wiedzieć że posiadasz CB
Pozdrawiam Piotr
VIN KL1NF35UJ7K644339
VIN KL1NF35UJ7K644339
- mario78
- Profesjonalista
- Imię: Mariusz
- Samochód: CRUZE Black Roof
- Silnik:
- Kontakt:
Ja zamontowałem cb w kieszeni na konsoli, wcześniej radio jeździło w podłokietniku.
Za rdzeń ''uchwytu'' posłużył kawałek panelu podłogowego
wycięty w trapez żeby radio po włożeniu było zwrócone w stronę kierowcy i całą podstawą opierało się o dno kieszeni. Panel pogrubiony i zmiękczony taką matą gumową przeciwpoślizgową i oklejony czarna taśmą żeby estetycznie wyglądało i po włożeniu radio nie telepało się. Z miejsca kierowcy wyświetlacz radia jest dobrze widoczny. Nie trzeba wiercić dziur i zawsze można szybko zdemontować radio.
Za rdzeń ''uchwytu'' posłużył kawałek panelu podłogowego
-
komandos70
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt: