Jutro rano chyba podłączę ELMa i sprawdzę sobie trasę w Torque, a może jakiś błąd mi wyskoczy.
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wahania obrotów
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Wahania obrotów
Dzisiaj rano zauważyłem na postoju przed światłami, że mi lekko opadają obroty, po czym czułem, że są lekkie drgania silnika i wraca wszystko do normy i potem znowu lekki spadek i drgania i tak w kółko. Wczoraj wymieniałem świece i filtr paliwa, czy to może być związane z takim objawem ? Bo raczej wymiana oleju i filtra oleju nie ma na to wpływu
Jutro rano chyba podłączę ELMa i sprawdzę sobie trasę w Torque, a może jakiś błąd mi wyskoczy.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- huri_khan
- Fachman
- Imię: Robert
- Samochód: nie chevrolet
- Silnik: Benzynki z turbinkami :)
- Inny samochód: Kia Proceed,Ford Mondeo, Peugeot 206CC,
- Kontakt:
Re: Wahania obrotów
Xa gdyby był błąd to zapaliła by się kontrolka.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
No nie koniecznie, jakiś czas temu sprawdzałem błędy Torque i mi coś tam wywaliło, a check się nie świecił.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- Sebastian
- Moderator
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Sprawdź czystość przepustnicy + zrób adaptację przepustnicy.
Mi w lacetti ostatnio minimalnie falują, ale na razie nie mam czasu "zerknąć w rurę" tj. dolot ;/
Mi w lacetti ostatnio minimalnie falują, ale na razie nie mam czasu "zerknąć w rurę" tj. dolot ;/
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
O z tą przepustnicą dobry pomysł, muszę poszukać jak się robiło adaptację, bo nie pamiętam
ale może też zdjąć osłonę silnika, może coś tam przytkał, chociaż nigdy mi się tego nie udało zrobić jak ją na działce zdejmowałem do czyszczenia. Jutro rano zerknę czy ten sam efekt będzie, bo jak na razie to tylko rano miałem tą przypadłość, a drogę do pracy mam taką samą co dziennie 
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Sprawdziłem Torque, zero błędów, natomiast wczoraj podczas jazdy przed światłami obserwowałem obroty i wahania były na jałowym od 740 do 785 obr./min. Chyba się wydaje to jakoś w normie ?
-
wieczor
- Stały bywalec
- Imię: Tomasz
- Samochód: nubira 1.8 121km f18
- Silnik:
- Kontakt:
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Nie wiem, ale od tamtej pory jest już wszystko dobrze, może to wymiana świec + oleju była przyczyną i się "ułożyło".