Jeden sprzedawca zaleca pojemność fabryczną tj.61A a inny zachwala większą !!!
Jakiego producenta polecicie za rozsądne pieniądze oraz dobrą jakość ?
Podstawa ok ale czy górne mocowanie wyższego akumulatora da radę? Wiekszy aku jest chyba także wyższy i tu może być problem.wszim pisze:Może być taka sama , może być trochę większa. W olku 1,8 podstawa akumulatora uchwyci większy gabarytowo.
Jak najbardziej, ładowanie małym prądem przez długi czas jest najzdrowsze. Tak zresztą postępuje się podczas odsiarczania .Bardziech chodziło mi o sens np ładowania 1-2 ampery nawet przez dobę
"Lidlowy" nie jest zły, ale już raz mnie zawiódł - gdy akku miało tak małe napięcie, że praktycznie go nie wykrywał (nie chciał ładować jako 12V) - dopiero podłączenie na chwilę "zwykłej-samoróbki" ruszło akku do napięcia ok 11V, i wtedy "lidl" ruszył i ładował, coś ok 36hXaRaDaS pisze:Ja proponuję zakupić nowy automatyczny prostownik, mam od dwóch lat z Lidla i ładuje jak ta laladałem wtedy 50 zyla, a dzisiaj ładowałem i po około 2h aku był na maksa naładowany. Oczywiście nie miałem całkiem rozładowanego, ale w wtorek rano prawie się nie udało odpalić auta za pierwszym razem, za drugim już odpalił, potem miałem może 1 km. do przejechania i odstawienie dzieciaków do szkoły i ponowne odpalenie już też było bez bólu. Zwalam winę na zbyt duże mrozy -18C, a znajomi w pracy też użytkowali ten prostownik i nigdy nie sprawiał problemów. Jak za taką cenę to wolę ten kompaktowy niż jakąś kolumbrynę
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość