Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

Wymiana uszczelki pod głowicą

Tutaj dyskutujemy o Chevrolet Rezzo
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Chevirezzo
Aktywny
Imię: Szczepan
Samochód: REZZO
Silnik:
Kontakt:

Wymiana uszczelki pod głowicą

Post autor: Chevirezzo »

No to moi mili niestety nadeszła ta nieszczęsna chwila kiedy to przyszło do zgromadzenia części do mojego Rezzo i wymianę uszczelki pod głowicą. Większość części udało mi się dostać od razu a na kilka muszę poczekać. Oddałem już auto do mechanika ;( i już czapeczka jest zdjęta i poszła do planowania. Niestety okazało się, że zrobiły się wżery na bloku silnika. Mechanik mnie uspokaja, że już robił coś takiego jakąś specjalną pastą do bloków i że będzie ok. Facet ma 20 letnie doświadczenie w naprawach Opla I Cheviego.
Nie wiem co o tym sądzić ale jak pomyślę o kosztach wyjęcia bloku silnika to chyba mu zaufam. Mieliście może takie przypadki ?? Kurcze powiem wam, że jestem rozczarowany coraz bardziej tym moim "złomkiem". Przebieg niewielki a ciągle mu coś dolegą. Boje się, że po tej wymianie uszczelki za jakiś czas znów coś zacznie się lać z silnika. :nerwy
Awatar użytkownika
konradoo
Zasłużony dla forum
Imię: Konrad
Samochód: Nubira x2
Silnik:
Kontakt:

Re: Wymiana uszczelki pod głowicą

Post autor: konradoo »

Takie rzeczy lepiej że wziąłeś na miejscu. Jak zrobią wszystko dobrze,to powinieneś mieć spokoju.
O partsy pisz PW.
Awatar użytkownika
Chevirezzo
Aktywny
Silnik:
Kontakt:

No i po zabiegu. Auto jeździ. Napisze kiedyś co było wymienione. Koszt ok 900 zł wszystko
Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Imię: Andrzej
Samochód: Orlando LTZ
Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
Kontakt:

Post autor: XaRaDaS »

9 stówek za uszczelkę i z tego co pisałeś planowanie itp. to jakoś tanio policzył, więc oby się teraz dobrze sprawował
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Awatar użytkownika
Chevirezzo
Aktywny
Silnik:
Kontakt:

Tanio bo części brałem od gościa który je ściąga bezpośrednio z Korei a robił mi znajomy który pracował w ASO Opla i Cheviego 20 lat. Zobaczymy jak się będzie sprawował. Jutro jadę na sprawdzenie do niego bo popołudniu czeka mnie trasa do robienia i nie chce mieć niemiłej niespodzianki. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok ale mam złe przeczucia bo zauważyłem coś mokrego. Jeśli będzie lipa to się pewnie nie spotkamy na zlocie bo trzeba będzie się pozbyć sprzęta ;/ Wymienione były wszystkie uszczelki: pod głowicą, termostatem, pompą wody, oringi wałków, przepustnicy i egr-a i pokrywy zaworów. Oczywiście nowe szpilki do głowicy, nowy pasek rozrządu, olej. Powiem wam, że boje się jutrzejszej wizyty u niego:(
Awatar użytkownika
mario78
Profesjonalista
Imię: Mariusz
Samochód: CRUZE Black Roof
Silnik:
Kontakt:

Post autor: mario78 »

I jak wypadła wizyta, pozytywnie czy negatywnie?
Chevrolet Cruze 192KM/443Nm & BMW F30 320d AT8 & BMW F11 530d AT8

Obrazek
Awatar użytkownika
Chevirezzo
Aktywny
Silnik:
Kontakt:

No powiem wam że byłem wczoraj rano i wszystko ok więc stwierdziłem że mogę jechać w trasę. No to się spakowaliśmy i wyjeżdżamy a ja patrze pod autem plama 20/20 cm. No to za tel i do mechanika -kazał przyjechać a tam się okazało... że nic nie widać nawet miejsca skąd mogłoby kapać sączyć się lub coś innego. Oglądaliśmy auto ok 30 min i nic. Więc stwierdziłem że to auto zagadka. I właśnie jestem za Kielcami jutro wracam. Narazie jest ok i mam nadzieję że tak zostanie.
Awatar użytkownika
Regulus
Zasłużony dla forum
Imię: Andrzej
Samochód: Cruze, Spark
Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
LPG: TAK
Kontakt:

Post autor: Regulus »

Była już taka porada - jak kapie to trzeba podłożyć karton pod samochód i ustalić co to jest - olej, płyn z układu chłodzenia, hamulcowego czy wspomagania? I powinno też czegoś ubywać w zbiorniczku.
Spokojnego powrotu!
Awatar użytkownika
Chevirezzo
Aktywny
Silnik:
Kontakt:

Jednak miałem rację - kapie. Co prawda nie z uszczelki pod głowicą a z jakiegoś przewodu, który jest z tyłu i jest bardzo trudny dostęp. Wychodzi z głowicy pod kolektorem ssącym. Nie wiem dokąd biegnie. Jutro jestem umówiony z mechanikiem. Dziwne jest bo raz kapie bardzo, raz 2,3 krople a raz wcale. Nie wiecie od czego może być tam przewód? Dodam, że to kapie płyn chłodzący. Jestem zły na mojego złomka wrrr. :/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezzo”