inną sprawą jest fachowość aso- ale to zależy od ludzi tam pracujących ;-) nawet najlepiej wyposażony warsztat jest tyle warty co mechanicy tam pracujący.
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Aveo T300 - koniec gwarancji
-
nadamus
- Specjalista
- Imię: adam
- Samochód: aveo t255 1,2 84km
- Silnik:
Re: Aveo T300 - koniec gwarancji
inną sprawą jest fachowość aso- ale to zależy od ludzi tam pracujących ;-) nawet najlepiej wyposażony warsztat jest tyle warty co mechanicy tam pracujący.
- huri_khan
- Fachman
- Imię: Robert
- Samochód: nie chevrolet
- Silnik: Benzynki z turbinkami :)
- Inny samochód: Kia Proceed,Ford Mondeo, Peugeot 206CC,
- Kontakt:
Jeżeli miałeś coś wymieniane na gwarancji i chcesz zachować gwarancje na tą część (jeżeli była wymieniana to przysługuje na nią 2 lata od wymiany) to musisz robić przegląd.
Przegląd karoserii też jest obowiązkowy co roku jeżeli chcesz zachować gwarancję na blachę, jak się dogadasz to taki przegląd w ASO zrobią za 50-70 zł.
Przegląd karoserii też jest obowiązkowy co roku jeżeli chcesz zachować gwarancję na blachę, jak się dogadasz to taki przegląd w ASO zrobią za 50-70 zł.
- Sebastian
- Moderator
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Po gwarancji oddaj auto do polecanego warsztatu nie musi to być ASO
Ważn żeby był polecany, lub rekomendowany przez kogoś, bo partaczy jest dużo.
Ważn żeby był polecany, lub rekomendowany przez kogoś, bo partaczy jest dużo.
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
-
flebuss
- Wymiatacz
- Imię: Krzysztof
- Samochód: SUZUKI BALENO
- Silnik: 1,2 PB 90 KM
- Kontakt:
Nie chcę się wdawać w semantyczne dyskusje -chodziło o to czy robienie przeglądu w aso TUŻ przed upływem gwarancji jest z punktu widzenia normalnego klienta który nie ma specjalnych układów z serwisem sensowne - wymianę oleju na pewno zrobię gdzie indziej i o połowę taniej - w końcu na tym forum na serwisy aso wylano tyle pomyj że robi się te przeglądy pod presją utraty gwarancji stąd umowna nazwa gwarancyjne - i tak też określane jest to potocznie w serwisach - Twój przykład drogi Etac nie jest tu miarodajny bo tam w "swoim" serwisie jesteś na specjalnych warunkach - ja niczego w okresie gwarancji w swoim aucie oprócz zegarka nie wymieniałem i na razie nic mi się nie "odzywa" - i jak to zwykle bywa może się coś ujawni jak już będzie po....i tak z ostrożności procesowej się spytałem 
"Płyńmy szkunerem Cutty Sark i niech nam dowodzi William Mc Coy !"- James Hogg z Ettrick
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Zgadzam się z Toba.
Pamiętać trzeba tylko: przegląd nie jest to samo co wymiana oleju i filtrów. Po drugie Pan Kowalski w garażu nie wystawi faktury, a jak wystawi to jego cena może być inna.
Wciąż zapraszam do dyskusji w tym temacie: viewtopic.php?f=43&t=1113&view=unread#unread
może powiecie co oczekujecie od ASO, bo jak na razie cena nie jest głównym czynnikiem, w co nie wierze, bo szukacie innych tańszych serwisów.
Czy ktoś z Was próbował negocjować koszty przeglądu, na zasadzie przedstawienia oferty innego serwisu, serwisu który płaci podatki?
Może warto podejść pokazać ofertę, może warto kupić części w innych miejscach (np konradoo), a skorzystać tylko z ich obsługi, a nie z góry omijać serwis.
Firma MMCars jest z punktów, gdzie na pewno cena jest negocjowalna. Poszukajmy innych, może w Warszawie, Łodzi, Szczecinie znajdą się inne serwisy i wobec darmowej reklamy zejda z ceny dla naszej grupy.
Ja kontaktowałem się z kilkoma innymi i takiej oferty nie przyjęły, wiec trzeba próbować.
Pamiętać trzeba tylko: przegląd nie jest to samo co wymiana oleju i filtrów. Po drugie Pan Kowalski w garażu nie wystawi faktury, a jak wystawi to jego cena może być inna.
Wciąż zapraszam do dyskusji w tym temacie: viewtopic.php?f=43&t=1113&view=unread#unread
może powiecie co oczekujecie od ASO, bo jak na razie cena nie jest głównym czynnikiem, w co nie wierze, bo szukacie innych tańszych serwisów.
Czy ktoś z Was próbował negocjować koszty przeglądu, na zasadzie przedstawienia oferty innego serwisu, serwisu który płaci podatki?
Może warto podejść pokazać ofertę, może warto kupić części w innych miejscach (np konradoo), a skorzystać tylko z ich obsługi, a nie z góry omijać serwis.
Firma MMCars jest z punktów, gdzie na pewno cena jest negocjowalna. Poszukajmy innych, może w Warszawie, Łodzi, Szczecinie znajdą się inne serwisy i wobec darmowej reklamy zejda z ceny dla naszej grupy.
Ja kontaktowałem się z kilkoma innymi i takiej oferty nie przyjęły, wiec trzeba próbować.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
Carmen
- Świeżak
- Imię: Ania
- Samochód: Aveo T300
- Silnik:
- Kontakt:
A ja już po przeglądach i po gwarancji
Podobno Ruda mi na drzwi chuchnęła
Ale ja tam nic nie widzę.
Jaka jest Wasza wiedza na temat wymieniania oleju w skrzyni biegów w tych samochodach? Trzeba czy nie trzeba?
Jaka jest Wasza wiedza na temat wymieniania oleju w skrzyni biegów w tych samochodach? Trzeba czy nie trzeba?
- wojbur
- Zasłużony dla forum
- Imię: Wojtek
- Samochód: Hyundai ix20
- Silnik: 1.6 125 KM
- LPG: tak
- Kontakt:
W T300 nie trzeba, w T300 wymiana co 2 lata lub 30 000 km. Między innymi z tego powodu T300 jest znacznie tańsze w serwisowaniu. Sprawdzałem, bo w domu mam obie generacje.
-
nadamus
- Specjalista
- Imię: adam
- Samochód: aveo t255 1,2 84km
- Silnik:
chyba w t200, t250 i t255
i to z silnikiem 1,2 (72 i 84km) ;-) bo już z silnikiem 1,4 - nie trzeba wymieniac ;-)
- wojbur
- Zasłużony dla forum
- Imię: Wojtek
- Samochód: Hyundai ix20
- Silnik: 1.6 125 KM
- LPG: tak
- Kontakt:
No faktycznie, zapomniałem o silniku 1.4, on był chyba konfigurowany z oplowskimi skrzyniami?
-
Carmen
- Świeżak
- Imię: Ania
- Samochód: Aveo T300
- Silnik:
- Kontakt:
No a mnie najpierw nasz opiekun w MMC
powiedział że miano to zrobić po roku, a potem jego kolega że niekoniecznie bo są dwa rodzaje silników i mój ma taki co nie trzeba wymieniać . Bądź tu mądry i pisz wiersze.