Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
silnik dziwnie wyje
-
paulr
- Profesjonalista
- Imię: paweł
- Samochód: Brak:-(
- Silnik:
- Kontakt:
silnik dziwnie wyje
mam pytanie . jadę sobie dziś spokojnie z pracy i pierwszy raz od dawna obroty doszły mi do 4k. Trochę się zdziwiłem bo usłyszałem dziwny dźwięk,
Wyłączyłem radio i usłyszałem o to coś takiego. dźwięk występował kilka krotnie zawsze w po przekroczeniu 4k i mniej niż 4,5k obrotów po przekroczeniu 4,5 ustępuje, jak odejmuje gaz i spada znowu poniżej 4,5 to się pojawia i tak do 4. obojętnie czy z góry czy z dołu...
pewnie trzeba jechać na serwis ale miał ktoś może coś podobnego? aha silnik i zimny i po przejechaniu 10km.
Wyłączyłem radio i usłyszałem o to coś takiego. dźwięk występował kilka krotnie zawsze w po przekroczeniu 4k i mniej niż 4,5k obrotów po przekroczeniu 4,5 ustępuje, jak odejmuje gaz i spada znowu poniżej 4,5 to się pojawia i tak do 4. obojętnie czy z góry czy z dołu...
pewnie trzeba jechać na serwis ale miał ktoś może coś podobnego? aha silnik i zimny i po przejechaniu 10km.
- kemoiz
- Wymiatacz
- Imię: Łukasz
- Samochód: Cruze HB LT+ MY14
- Silnik: 1.8, 141KM, Pb
- LPG: BRC 24.11
- Kontakt:
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Re: silnik dziwnie wyje
Wygląda jakby coś gdzieś wpadało w wibracje, pewnie jakaś kostka pod deską.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
Rezonuje.kemoiz pisze:tylko cos rezystuje
- kemoiz
- Wymiatacz
- Imię: Łukasz
- Samochód: Cruze HB LT+ MY14
- Silnik: 1.8, 141KM, Pb
- LPG: BRC 24.11
- Kontakt:
Wiedziałem jak pisałem, że coś mi w tym słowie nie pasujewszim pisze:Rezonuje.kemoiz pisze:tylko cos rezystuje
-
ILC
- Aktywny
- Imię: jan
- Samochód: orlando1,8LS+/BRC
- Silnik:
- Kontakt:
pytanie takie bierze olej ????
i czy na zimnym chodzi głośniej coś jak diesel mesia beczki????
i czy na zimnym chodzi głośniej coś jak diesel mesia beczki????
-
paulr
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
Nic. Najlepsze ze pojechalem do serwisu i od tego czasu sie przestraszyl i ucichl.
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
A nie zauważyliście u siebie takiego efektu, że przy niskiej temperaturze (tak od -7 w dół) silnik pracuje zdecydowanie głośniej. Nie chodzi mi o takie rezenanse jak u paulra lecz głośniejsza praca. Niski, brumiący dźwięk przy mocniejszym wdepnięciu, efekt tak jakby mu odjąć tłumik/rezonator dźwięków ssania powietrza. Za pierwszym razem myślałem, że wydaje mi się, ale jednak kilkukrotnie efekt się powtarza. Jak jest bardzo zimno to silnik dźwiękowo pracuje głośniej i nie zależy to zbyt od samego jego nagrzania lecz od temperatury powietrza atmosferycznego.
- konradoo
- Zasłużony dla forum
- Imię: Konrad
- Samochód: Nubira x2
- Silnik:
- Kontakt:
Jakość montażu i materiałów użytych? u mnie po robocie głowicy coś takiego było, ale potem poprawili podwieszenie tłumika i takich rzeczy nie słyszę już. Nawet jak był ciepły to przy - 10 takie dziwne odgłosy przy mocnym dodaniu gazu.
O partsy pisz PW.
-
paulr
- Profesjonalista
- Silnik:
- Kontakt:
na Śląsku z tym ciężko, dawno nie pamiętam by termometr pokazywał więcej jak -2:)wszim pisze:A nie zauważyliście u siebie takiego efektu, że przy niskiej temperaturze (tak od -7 w dół) silnik pracuje zdecydowanie głośniej. Nie chodzi mi o takie rezenanse jak u paulra lecz głośniejsza praca. Niski, brumiący dźwięk przy mocniejszym wdepnięciu, efekt tak jakby mu odjąć tłumik/rezonator dźwięków ssania powietrza. Za pierwszym razem myślałem, że wydaje mi się, ale jednak kilkukrotnie efekt się powtarza. Jak jest bardzo zimno to silnik dźwiękowo pracuje głośniej i nie zależy to zbyt od samego jego nagrzania lecz od temperatury powietrza atmosferycznego.