Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

Grzechot koło/hamulec tył

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
MiCruze
Świeżak
Imię: Michał
Samochód: Cruze LS Sedan
Silnik: 1.8, 141 KM, 2011
LPG: nie
Kontakt:

Grzechot koło/hamulec tył

Post autor: MiCruze »

Mam problem z grzechotem w tylnym kole a w zasadzie chyba w hamulcu. Głośny stuk jest na porządnych wybojach - kocie łby, przejazd przez szyny, droga leśna z "tarką". W warsztacie znaleźli przyczynę za 3 razem (?!). Nie wiem, czy faktycznie nie mogli znaleźć, czy robią ze mnie głupka. Grzechotanie zauważyłem po tym jak "zrobili cały tył" czyli wymianę tarcz i klocków. Z reklamacją byłem w sumie już 3 razy.
Za tym 3 razem wymienili prowadnice w jarzmie i pytają mnie czy nadal grzechocze. Więc pojeździłem i mówię, że TAK! A oni na to, że nie wiedzą co z tym zrobić. Prowadnice (wyjęte - moje oryginalne) mają powybijaną powierzchnię boczną. Panowie mówią, że powierzchnia wewnętrzna jarzma (w której siedzi prowadnica) też jest wybita. Szef warsztatu twierdzi, że się zastanowi co dalej i do mnie zadzwoni. "A z tym stukaniem to może pan jeździć..."
Proszę o radę/komentarz.
Przebieg 105 tys. Jestem na tyle zdesperowany, że planuję rozebrać to sam, choć nie mam zbyt dobrych warunków do majstrowania przy samochodzie. Mój stan nerwowy ulega pogorszeniu.
-
MiCruze
Cruze LS 1.8 sedan 2011
Awatar użytkownika
C77
Fachman
Imię: Nieomylna Legenda
Samochód: 1st. Cruze on Drive2
Silnik: 18XER
Kontakt:

Re: Grzechot koło/hamulec tył

Post autor: C77 »

Potrzebujesz założyć jarzma zacisku od polifta, wzglednie astra J. Było o tym ba orgu dawno temu.
Pogłoski o mojej śmierci były mocno przesadzone
Niezmordowany Ex-dowódca Org Division Zasłużony dla Forum ORG
Obrazek
Ja na Drive2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cruze Mechanika”