Mam problem z grzechotem w tylnym kole a w zasadzie chyba w hamulcu. Głośny stuk jest na porządnych wybojach - kocie łby, przejazd przez szyny, droga leśna z "tarką". W warsztacie znaleźli przyczynę za 3 razem (?!). Nie wiem, czy faktycznie nie mogli znaleźć, czy robią ze mnie głupka. Grzechotanie zauważyłem po tym jak "zrobili cały tył" czyli wymianę tarcz i klocków. Z reklamacją byłem w sumie już 3 razy.
Za tym 3 razem wymienili prowadnice w jarzmie i pytają mnie czy nadal grzechocze. Więc pojeździłem i mówię, że TAK! A oni na to, że nie wiedzą co z tym zrobić. Prowadnice (wyjęte - moje oryginalne) mają powybijaną powierzchnię boczną. Panowie mówią, że powierzchnia wewnętrzna jarzma (w której siedzi prowadnica) też jest wybita. Szef warsztatu twierdzi, że się zastanowi co dalej i do mnie zadzwoni. "A z tym stukaniem to może pan jeździć..."
Proszę o radę/komentarz.
Przebieg 105 tys. Jestem na tyle zdesperowany, że planuję rozebrać to sam, choć nie mam zbyt dobrych warunków do majstrowania przy samochodzie. Mój stan nerwowy ulega pogorszeniu.
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Grzechot koło/hamulec tył
-
MiCruze
- Świeżak
- Imię: Michał
- Samochód: Cruze LS Sedan
- Silnik: 1.8, 141 KM, 2011
- LPG: nie
- Kontakt:
- C77
- Fachman
- Imię: Nieomylna Legenda
- Samochód: 1st. Cruze on Drive2
- Silnik: 18XER
- Kontakt:
Re: Grzechot koło/hamulec tył
Potrzebujesz założyć jarzma zacisku od polifta, wzglednie astra J. Było o tym ba orgu dawno temu.
Pogłoski o mojej śmierci były mocno przesadzone
Niezmordowany Ex-dowódca Org Division Zasłużony dla Forum ORG

Ja na Drive2
Niezmordowany Ex-dowódca Org Division Zasłużony dla Forum ORG

Ja na Drive2