Cześć,
Czy ostatnie mapy do navi 600 w PL to rok 2020? Takie znajduje tylko na karcie SD.
Czy może jest jakaś inna opcja aktualizacji do nowszych map?
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Navi 600 Cruze
-
Sylwesters
- Świeżak
- Imię: Sylwester
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.7
- Kontakt:
- MrFabulous
- Profesjonalista
- Imię: Conradus
- Samochód: 21' Chrysler Voyager
- Silnik: 3.6 Pentastar
- LPG: BRC Sequent P&D
- Inny samochód: 18' Jeep Compass Limited TMAir 4x4
- Kontakt:
Re: Navi 600 Cruze
Nie mam wiedzy jakie aktualnie najświeższe kompatybilne mapy można kupić, ale wiem że dane mapowe w tych nawigacjach są datowane na dwa lata do tyłu od rocznika wydania, tj. karta SD z 2020 będzie miała mapy z 2018 roku.
Zamiast kupować na portalach aukcyjnych można próbować zrobić sobie kopię oryginalnych kart, ale jest trochę zabawy z tym - potrzeba specjalnej karty pamięci i komputera z linuxem, same mapy są do ściągnięcia bez problemu.
Kiedyś temat zgłębiałem żeby zaktualizować u siebie i stwierdziłem że nie warto. Za dużo się dróg wybudowało w tym kraju w ostatnim czasie, sporo kilometrów dalej przebudowują - lepiej w mojej ocenie odpalić jakąś mapę online na smartfonie.
Zamiast kupować na portalach aukcyjnych można próbować zrobić sobie kopię oryginalnych kart, ale jest trochę zabawy z tym - potrzeba specjalnej karty pamięci i komputera z linuxem, same mapy są do ściągnięcia bez problemu.
Kiedyś temat zgłębiałem żeby zaktualizować u siebie i stwierdziłem że nie warto. Za dużo się dróg wybudowało w tym kraju w ostatnim czasie, sporo kilometrów dalej przebudowują - lepiej w mojej ocenie odpalić jakąś mapę online na smartfonie.
W latach 2010-2025 aktywny użytkownik samochodów marki Chevrolet.
Aktualnie posiadam 2021 Chrysler Voyager LXi

STOP HYBRID, GO V6
Aktualnie posiadam 2021 Chrysler Voyager LXi

STOP HYBRID, GO V6
- dokia
- Patron

- Imię: Dorota
- Samochód: Jaguar E-Pace 2020
- Silnik: PB Jaguar Ingenium 2.0t 250KM
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Jeżeli to te same mapy co gm dawał do opla to nowszych niż 2018 nie będzie! Nie ma sensu szukać. Smartfon i google maps, chociaż ja polecam Waze (nawet kamery rejestrujące przejazd na czerwonym zgłaszają jak jedziesz, każdy pojazd policji też i każdy pojazd na poboczu zatrzymany)
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.
- huri_khan
- Fachman
- Imię: Robert
- Samochód: nie chevrolet
- Silnik: Benzynki z turbinkami :)
- Inny samochód: Kia Proceed,Ford Mondeo, Peugeot 206CC,
- Kontakt:
- dokia
- Patron

- Imię: Dorota
- Samochód: Jaguar E-Pace 2020
- Silnik: PB Jaguar Ingenium 2.0t 250KM
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Ps. Gdzieś na jakimś forum czytałam że mapy najpierw są w Waze a potem w google maps. Google o niczym nie przestrzega, a i prędkość dopuszczalna i własna lepiej pokazywana jest w Waze niż z czytania znaków przez auto. To akurat sprawdziłam.
Wg mnie lepsza niż Yanosik, no i bezpłatna, chociaż ludzie mają skądś opinie że to płatne.
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.