Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Program na andka do odczytu filtra DPF
-
Skunks32
- Świeżak
- Imię: Dominik
- Samochód: Cruze LT
- Silnik: 2.0, 150KM, Diesel
- Kontakt:
Program na andka do odczytu filtra DPF
Witam. Szukam jakiejś apki na androida do odczytu zapełnienia filtra DPF... Interfejs już mam (Vgate icar2) kupiony wczoraj ale do dzisiaj nie znalazłem nic ciekawego a nie mam zamiaru płacić po kolei za każdą apkę... Znalazłoby się coś?
I jeszcze pytanko - czy jest możliwość wymuszenia wypalania? Np. brat kupił insignie i również interfejs (ale miał łatwiej z apką bo jako, że auto popularne to i aplikacja z jedyną funkcją od dpf za darmo się znalazła...) i pojechał na "eskę", utrzymał pewne obroty i DPF się zaczął wypalać... Bo wk@##!$a niesamowicie to, że to dziadostwo włącza się losowo i np. jadę do lekarza na ustaloną godzinę i cyk... DPF się wypala - niby nie powinno się auta wyłączać ale co niby mam zrobić? Odpukać jeszcze nic się nie stało ale jednak wypadałoby jakoś o to zadbać...
I jeszcze pytanko - czy jest możliwość wymuszenia wypalania? Np. brat kupił insignie i również interfejs (ale miał łatwiej z apką bo jako, że auto popularne to i aplikacja z jedyną funkcją od dpf za darmo się znalazła...) i pojechał na "eskę", utrzymał pewne obroty i DPF się zaczął wypalać... Bo wk@##!$a niesamowicie to, że to dziadostwo włącza się losowo i np. jadę do lekarza na ustaloną godzinę i cyk... DPF się wypala - niby nie powinno się auta wyłączać ale co niby mam zrobić? Odpukać jeszcze nic się nie stało ale jednak wypadałoby jakoś o to zadbać...
-
pawelwaw84
- Wymiatacz
- Imię: Paweł
- Samochód: Captiva lift 2013
- Silnik: 2.0d 163KM
- Kontakt:
Re: Program na andka do odczytu filtra DPF
Wystarczyło spytać brata co to za apka. Pewnie OPL DPF Monitor Lite która zadziała też w Chevrolecie.
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
niestety nic z tym nie zrobisz. Można obserwować pracę silnika, albo zainstalować apke jak masz silnik 2.0. Wypalanie stacjonarne jest możliwe, ale wtedy trzeba po nim wymienić olej.Skunks32 pisze: 7 lip 2021, o 01:13
W załączeniu trochę info od kuzyna Chevi.
- Załączniki
-
- DPF w Oplu Insignii A z silnikiem A20DTx.pdf
- (1.58 MiB) Pobrany 89 razy
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
pawelwaw84
- Wymiatacz
- Imię: Paweł
- Samochód: Captiva lift 2013
- Silnik: 2.0d 163KM
- Kontakt:
Radzę nie brać do siebie wszystkiego co wyczytacie w tej instrukcji. W Chevrolecie chociażby wypalanie następuje przy 100% a nie 80% jak w Oplu i nie ma szans przejechać 1800km bez wypalania, gdyż u nas bez względu na stopień zapchania w zależności od modelu wypalanie załącza się przy 800 lub 1200km. W Oplu też nie wspominają nic o wypalaniu biernym na autostradzie (którego ja w Captivie też nie zaobserwowałem), jednak u niektórych w Cruze procenty spadają podczas szybkiej jazdy.
-
kochar
- Wymiatacz
- Imię: Jan
- Samochód: ORLANDO 2.0l VCDI
- Silnik: 163KM, diesel
- Been thanked: 2 times
Fajnie by było jak by Skunks32 napisał jakie ma auto i jaki silnik
a tak wogóle to co tak śmierdzi

*Nie jestem mechanikiem samochodowym! 
-
MacGyverXyz
- Świeżak
- Imię: Darek
- Samochód: Cruze
- Silnik: 2.0, 163KM, diesel
- Kontakt:
a u mnie nie działapawelwaw84 pisze: 7 lip 2021, o 13:56 Wystarczyło spytać brata co to za apka. Pewnie OPL DPF Monitor Lite która zadziała też w Chevrolecie.