Padła mi sonda lambda 2 (GM 55566648), jedyne zamienniki na polskim rynku to chyba Delphi, nie cieszące się dobrą renomą (sam wywaliłem ich sondę1 po 500 km). Z tego co się orientuje oryginalne GM nie są już dostępne
Pozdrawiam.

A czemu nie zadzwonisz do ASO? Wymiana u nich wraz z częscią kosztowała mnie około 400 PLN. Więc nie ma tragedii...DD88 pisze: 19 maja 2021, o 02:24 Cześć,
Padła mi sonda lambda 2 (GM 55566648), jedyne zamienniki na polskim rynku to chyba Delphi, nie cieszące się dobrą renomą (sam wywaliłem ich sondę1 po 500 km). Z tego co się orientuje oryginalne GM nie są już dostępne, dlatego myślałem o podmianie sondy Bosh z innego modelu (inny OEM) ale jak dowiedziałem się od użytkownika forum to też nie najlepszy jakościowo pomysł. Bardzo prosił bym o pomoc z doborem alternatywy wobec braku oryginalnych sond.
![]()
![]()
![]()
Pozdrawiam.
Przejrzałem i nie znalazłem aktualnego rozwiązania.
Dedalus4 pisze: 19 maja 2021, o 08:07A czemu nie zadzwonisz do ASO? Wymiana u nich wraz z częscią kosztowała mnie około 400 PLN. Więc nie ma tragedii...DD88 pisze: 19 maja 2021, o 02:24 Cześć,
Padła mi sonda lambda 2 (GM 55566648), jedyne zamienniki na polskim rynku to chyba Delphi, nie cieszące się dobrą renomą (sam wywaliłem ich sondę1 po 500 km). Z tego co się orientuje oryginalne GM nie są już dostępne, dlatego myślałem o podmianie sondy Bosh z innego modelu (inny OEM) ale jak dowiedziałem się od użytkownika forum to też nie najlepszy jakościowo pomysł. Bardzo prosił bym o pomoc z doborem alternatywy wobec braku oryginalnych sond.
![]()
![]()
![]()
Pozdrawiam.

dołożenie kolejnego nie pomaga
Z Dębicy do Rzeszowa nie jest co prawda 2 kroki ale to tez nie jest 500 km...Zrobisz raz i spokój.DD88 pisze: 19 maja 2021, o 16:24
Mam kawałek do ASO do tego strasznie długi czas oczekiwania na dostawę, ale tak zrobiłem skoro nie ma innego dobrego rozwiązania.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość