Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.

Przegub wewnętrzny prawy

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
brad1991
Świeżak
Imię: Radosław
Samochód: Chevrolet epica
Silnik: 2.0 24V benzyna
LPG: Tak
Kontakt:

Przegub wewnętrzny prawy

Post autor: brad1991 »

Witam, Panowie może mi ktoś pomóc? Potrzebuje wewnętrznego prawego przegubu do 2.0 24v benzyniaka. Ale do Epici nie mogę za nic w świecie go dostać :pomoc: , miał ktoś podobny problem? Może z jakiegoś innego auta pasuje? Obdzwoniłem cały olx i obdzwoniłem wszystkie znane mi i nie znane sklepy z częściami, jeśli miałby ktoś to też byłbym zainteresowany kupnem nawet używki. Z góry dziękuję za pomoc. :ok:
Awatar użytkownika
chocisz
Profesjonalista
Imię: wojtas
Samochód: Lacetti
Silnik: F18D3
Kontakt:

Re: Przegub wewnętrzny prawy

Post autor: chocisz »

jak się nie mylę to będą te numery, ale jeszcze przeanalizuj 96335428, 96639137, 96335428, 96945483, 96945483, 96238259, NPW-DW-007F
i tu może być dostępny
http://www.hdmot.pl/p14810,przegub-kpl- ... prawy.html
https://www.ecars.com.pl/make.asp?t=7&idm=599236
Awatar użytkownika
Kraviec
Profesjonalista
Imię: Michał
Samochód: Epica V250
Silnik: 2.0, X20D1, 144KM
LPG: KME Nevo
Kontakt:

Post autor: Kraviec »

brad1991 pisze: 24 paź 2020, o 18:26 Witam, Panowie może mi ktoś pomóc? Potrzebuje wewnętrznego prawego przegubu do 2.0 24v benzyniaka.
A co się stało z tym przegubem że musisz go wymienić? On jest przy samej podporze półosi i nie ma ciężkiej roboty do wykonania, to zwykły krzyżak na łożyskach igiełkowych.
Szukaj NTY i Febesta, jak chcesz to mam gdzieś fotki gdzie można policzyć ilość zębów na wieloklinie/wielowypuście, widziałem też kiedyś same krzyżaki do Epici.
brad1991
Świeżak
Imię: Radosław
Samochód: Chevrolet epica
Silnik: 2.0 24V benzyna
LPG: Tak
Kontakt:

Post autor: brad1991 »

Chocisz wielkie dzięki za pomoc, mieli w ecars za 250zl, z prawym wewnętrznym przegubem serio ciężka sprawa, reszta jest dostępna nawet od ręki w hurtowniach.. Miałem go rozebrać i szukać krzyżaka z innego auta bo na dostępny krzyżak do Epiki niestety się nie natknąłem, ale wolałem chyba jak każdy wymienić cały element na nowy. Co się stało? Hmm 🤔 raczej nic szczególnego dostał luzów i zaczął strzelać więc trzeba wymienić. Jeszcze raz dzięki Panowie za pomoc 👌
ODPOWIEDZ

Wróć do „Epica Mechanika”