Wyskoczył mi błąd (odczytany torque na telefonie) p0171 no i wiadomo do gazownika. Podłączył swoje sprzęty do diagnostyki i okazało się że jest jeszcze błąd p1101 i w dodatku zasysa korek od oleju. Podobno to kwestia odmy tylko z tego co słyszałem w tych silnikach to droga sprawa żeby kupić nową więc da się to ogarnąć jakoś inaczej? Albo czy jest opcja że to coś innego?
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Naprawa odmy
- ZiomZielon
- Aktywny
- Imię: Piotr
- Samochód: Orlando
- Silnik: 1.4T, LUJ, 140KM, benzyna
- LPG: STAG
- Kontakt:
Naprawa odmy
Wyskoczył mi błąd (odczytany torque na telefonie) p0171 no i wiadomo do gazownika. Podłączył swoje sprzęty do diagnostyki i okazało się że jest jeszcze błąd p1101 i w dodatku zasysa korek od oleju. Podobno to kwestia odmy tylko z tego co słyszałem w tych silnikach to droga sprawa żeby kupić nową więc da się to ogarnąć jakoś inaczej? Albo czy jest opcja że to coś innego?
-
darekoczko
- Aktywny
- Imię: Dariusz
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.4T
- LPG: LPGTECH
- Kontakt:
Re: Naprawa odmy
U mnie w cruzie, z tym motorem , też wywaliło ten błąd. po rozpoznaniu tematu dowiedziałem się, że należy wymienić pokrywę zaworów - regenerowana 300 Pln+ stara do zwrotu; nowy zamiennik 550-700Pln; oryginał, nawet nie pytałem. Ale po wizycie u gazownika , i "nastawieniu map" od nowa problem znikł. Co do korka , sprawdzałem w kilku podobnych motorach w oplu i innych cruzach , to każdy się zasysał tak samo .