Witam serdecznie mam pytanie co do wyboru części jakie chciałbym zakupić do mojego auta.
Chevrolet Nubira Kombi
1.6 109KM SX
Rok: 2007
Przebieg 81tys Km
Chciałbym wymienić olej w manualnej skrzyni biegów na forum znalazłem informację że "Mobil SHC 75W90 " będzie odpowiedni dla tej skrzyni, jeżeli się mylę poproszę mnie poprawić !
Dowiedziałem się też że potrzebuje uszczelkę "dekla" ze względu na brak korka spustowego i że są różne ze względu na ilość otworów na śruby jeżeli ktoś przerabiał tą wymianę, byłbym bardzo wdzięczny za nr produktu tejże uszczelki.
Wymianie chciałbym także podać pasek klinowy z osprzętem, na stronach internetowych sklepów znalazłem że są dwa rodzaje:
Dla aut bez klimatyzacji i z klimatyzacją (chyba że się mylę ) to proszę mnie poprawić który będzie dobry
Bez klimatyzacji : https://www.iparts.pl/czesc/zestaw-pask ... tml#100432
Z klimatyzacją : https://www.iparts.pl/czesc/zestaw-pask ... tml#100432
Jeżeli ktoś wie poproszę o wypowiedź który będzie pasował do mojego auta, wymieniam ze względu na wiek paska auto ma swoje lata nie chciał bym żeby pasek pękł w trasie.
Rok temu mechanik wymienił mi uszczelkę pokrywy zaworów, i problem powrócił jakiej firmy kupić uszczelkę żeby problem tak szybko nie powrócił ?
I na koniec jakie polecacie sklepy internetowe żeby te wszystkie produkty kupić w jednym miejscu, nie mogę znaleźć uszczelki dekla skrzyni biegów np bądź jeżeli jest to brak oleju skrzyni biegów .
Pozdrawiam
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Pomoc w zakupie części
-
NubiraBN
- Świeżak
- Imię: Tomek
- Samochód: Nubira
- Silnik:
- Kontakt:
-
krzych1b
- Fachman
- Imię: Krzysztof
- Samochód: NUBIRA /Lacetti
- Silnik: 1.8 F18D3 121KM
- LPG: Tech
- Kontakt:
Re: Pomoc w zakupie części
Najprędzej pomoże kol. konrado
a jak nie , to sklep POTAK .
A masz klimę? A tak na marginesie , to wszystko masz na forum , wystarczy poszukać.
A masz klimę? A tak na marginesie , to wszystko masz na forum , wystarczy poszukać.
VIN >KL1NF35BJ6K335315
-
NubiraBN
- Świeżak
- Imię: Tomek
- Samochód: Nubira
- Silnik:
- Kontakt:
- papieju
- Fachman
- Imię: Marcin
- Samochód: Nubira kombi 1.8 LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Pomoc w zakupie części
Co do uszczelki dekla mam Erlinga złożonego za pomocą pasty Reinz, drugi rok i sucho