Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Słabe progi a lewarek
-
vito23
- Bywalec
- Imię: Witold
- Samochód: Lacetti Kombi
- Silnik:
- Kontakt:
Słabe progi a lewarek
Siemka. Gdzie bezpiecznie można położyć żabę na tyle i przodzie by podnieść auto? Progi w moim lacettibkombiaku są słabe słychać jak się wwgmiecaja. Korozji jeszcze nie widać, chyba że gnija w środku. Wzmocnienia fabryczne pod lewarek są po wyginane już. Nie chcę zrobić sobie dziury w progu odrazu. Pozdrawiam
- papieju
- Fachman
- Imię: Marcin
- Samochód: Nubira kombi 1.8 LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Słabe progi a lewarek
Z przodu mocowania wahacza, z tyłu w sumie też za mocowanie tej kości, nie wiem jak się to fachowo nazywa
-
vito23
- Bywalec
- Silnik:
- Kontakt:
Okey dzięki. Ten tył nie dokona pewny jestem czy o tym samym myślimy ale zrobię później fotę. Bo przecież wczoraj pod noszę na progach, przód okey ale tył słychać jak się gnie wszystko. Masakra.
- papieju
- Fachman
- Silnik:
- Kontakt:
-
krzych1b
- Fachman
- Imię: Krzysztof
- Samochód: NUBIRA /Lacetti
- Silnik: 1.8 F18D3 121KM
- LPG: Tech
- Kontakt:
Panowie ,trzeba wozić ze sobą kawałek szerokiej deski .(rozłoży siłę).Ja tak robię
VIN >KL1NF35BJ6K335315
- papieju
- Fachman
- Silnik:
- Kontakt:
-
domion00
- Świeżak
- Imię: damian
- Samochód: lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
Mi miesiąc temu jak podnosiłem wpadł lewarek i zrobił dziurę w progu . Zrobiłem włóknem szklanym , żywicą i pokryłem barankiem . Wygląda jak orginał .
-
zed
- Bywalec
- Imię: Zenon
- Samochód: Aveo
- Silnik:
- Kontakt:
nie lepiej wymienić progi? koszt wysoki ale ... można normalnie podnosić autko.
- papieju
- Fachman
- Silnik:
- Kontakt:
Pewnie można. I pewnie wymienię ale nie w tym roku, są inne wydatki. Chyba że auto pójdzie do ludzi. Żadnej opcji nie wykluczam. Priorytetem dla mnie jest regeneracja maglownicy, ostatni znany mi grubszy temat mechaniczny do ogarnięcia
-
vito23
- Bywalec
- Silnik:
- Kontakt:
Tylko, że jak ktoś słabo zrobi te progi to i tak nie podniesiesz na nich auta nigdy.
- dokia
- Patron

- Imię: Dorota
- Samochód: Jaguar E-Pace 2020
- Silnik: PB Jaguar Ingenium 2.0t 250KM
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Ale to jednak Chevrolet
nie będzie tak źle
Zanim wymieniłam progi w mojej Mazdzie6 z powodu ich totalnej demolki przez rudą, to do zmiany opon auto na podnośniku podnosili, czepiając gdzieś tam te elementy podnośnika na osie auta
to był dopiero obciach i mówili że trzeba coś z tym zrobić. To zrobiłam.. teraz już podnoszą jak chcą- nie gadają. 
Zanim wymieniłam progi w mojej Mazdzie6 z powodu ich totalnej demolki przez rudą, to do zmiany opon auto na podnośniku podnosili, czepiając gdzieś tam te elementy podnośnika na osie auta
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.
- Sebastian
- Moderator
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Jaki ma sens robienie "słabo" progów, albo rzeźbienie z pianki lub żywicy?
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
-
vito23
- Bywalec
- Silnik:
- Kontakt:
Są serwisy blacharskie, które kończą na wystawieniu progów tzw poszycia. I to jest tylko zewnętrzna blacha progu a środek pusty. Jak podniesiesz na tym auto to odrazu się gnie. Miałem tak w lanosie. Kumpel Focusa gdzieś tam też oddał. Zrobili super ślicznie cacy jak mi. W kolorze nadwozia. Z gwarancją i zabezpieczeniem anty rudej. No ale przychodzi zmiana opon podnosi na lewarku trapezowym a tu się gnie wszystko jak w moim lacetti.
Ciągle zapominam wstawić fotę czy w tym miejscu mogę położyć żabę z guma ewentualnie kobylki. Bo czeka mnie trochę zabezpieczyć to i owo od lekkiego osiedlenia rudej. Więc auto bez tylnych kół i po wisieć musi nad ziemią z pół dnia.
Ciągle zapominam wstawić fotę czy w tym miejscu mogę położyć żabę z guma ewentualnie kobylki. Bo czeka mnie trochę zabezpieczyć to i owo od lekkiego osiedlenia rudej. Więc auto bez tylnych kół i po wisieć musi nad ziemią z pół dnia.
- dokia
- Patron

- Imię: Dorota
- Samochód: Jaguar E-Pace 2020
- Silnik: PB Jaguar Ingenium 2.0t 250KM
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Do sprzedażySebastian pisze: 17 sie 2019, o 00:12 Jaki ma sens robienie "słabo" progów, albo rzeźbienie z pianki lub żywicy?
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.
-
kjas9
- Profesjonalista
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Cruze1,4 Sw LTZ+2012
- Silnik: 1,4 T +chip 163 km
- LPG: KME Skay Max
- Kontakt:
I właśnie tutaj jest pies pogrzebany ,każdy robi na sprzedaż,ja robiłem pod siebie,i sprzedałem auto w dwa dni, w niedzielę wystawione wtorek sprzedane,potencjalni nabywcy (3)zjechało się na raz ,mogłem przeprowadzić licytację ,sprzedany od razu ...I jeszcze jedna dygresja dla nabywców następnego auta ,zapomnijcie pomału że z polskiego salonu to pewniak i super okazja ,jak jest w miarę to golas ,lepszy to wyżyłowany i oskubany z np dodatkowych zimówek ,dywanika w bagażniku i innych detali.Ja następce lacetti oczywiście chewroleta cruze kupiłem z Austri po pół roku poszukiwań,w zestawie komplet zimówek z pokrowcami ,łańcuchy,dedykowany dywanik do bagażnika kombi,mata anty poślizgowa i bagażnik na relingi.
Lacetti 1,6 sx zmienione w cdx 2011-2019