Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Piszczy prawe tylne koło
-
comarus
Piszczy prawe tylne koło
Rozebrałem, wyczyściłem, wyregulowałem....
zrobiłem festiwal miedzianki....
tarcze ładne i niby wszystko ok ale podpadły mi 2 rzeczy:
1) niesymetryczne zużycie klocków hamulcowych ( różnica około 4 mm między wewnętrznym a zewnętrznym)
2) koło piszczy od czasu do czasu, nie nagrzewa się - i się zastanawiam czy piasta to czasem nie jest ?
zrobiłem festiwal miedzianki....
tarcze ładne i niby wszystko ok ale podpadły mi 2 rzeczy:
1) niesymetryczne zużycie klocków hamulcowych ( różnica około 4 mm między wewnętrznym a zewnętrznym)
2) koło piszczy od czasu do czasu, nie nagrzewa się - i się zastanawiam czy piasta to czasem nie jest ?
-
pawel
Re: Piszczy prawe tylne koło
Być może klocki po czyszczeniu piszczą 
Mi za każdym razem jak na przeglądzie czyścili hamulce to jakiś czas od czasu do czasu popiskiwały delikatnie.
Mi za każdym razem jak na przeglądzie czyścili hamulce to jakiś czas od czasu do czasu popiskiwały delikatnie.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Ja to jak auto umyję i felgi to potem popiskują jakiś czas, głównie jak ruszam i miałem zaciągnięty ręczny.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- konradoo
- Zasłużony dla forum
- Imię: Konrad
- Samochód: Nubira x2
- Silnik:
- Kontakt:
Prowadnice też psikałeś miedzianką ??
Widać prowadnice zacisku źle pracują i stąd różnice (bardzo duże)
Widać prowadnice zacisku źle pracują i stąd różnice (bardzo duże)
O partsy pisz PW.
-
comarus
prowadnice też zrobiłem a koło nie piszczy ciągle, tylko tak jakby przycierało w jednym punkcie metal o metal i też nie cały czas ale np po dynamicznie wziętym zakręcie 
i nie jest to chwilę bo już od jakiegoś 1,5 kkm ;P
i nie jest to chwilę bo już od jakiegoś 1,5 kkm ;P
-
pawel
A może przewody hamulcowe elastyczne są spuchnięte od środka?
W seicento tak miałem - hamulce piszczały w zakrętach
W seicento tak miałem - hamulce piszczały w zakrętach
- konradoo
- Zasłużony dla forum
- Imię: Konrad
- Samochód: Nubira x2
- Silnik:
- Kontakt:
Do prowadnic to jest specjalny smar I to na pewno nie jest smar miedziany..miedzianka Ci spłynie i zapieką się prowadnice. Wtedy czeka nawet wymiana całych zacisków (w dobrej cenie się załatwi
). Piszczenie może być od tarcz kotwicznych lub od szczęk, oglądałeś jak wygląda wewnetrzna część tarczobębna??
O partsy pisz PW.
- Sebastian
- Moderator
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Do hamulców lepiej smaru miedziowego nie używać - bo pod wpływem temperatury i brudu spod kól zapiekają się mocniej. W dwóch sklepach polecali smar miedziany do tego zastosowania (nic innego nie mieli
) - w trzecim gosciu mówi tak: jak dasz miedziany będziesz miał to samo za jakiś czas, ceramiczny jest drozszy, ale bedziesz miał spokój a taka tubka Ci na długo wystarczy.
Za trzy dychy
kupiłem tubkę pasty ceramicznej i tym smarowałem, polecam
U mnie ori klocki też nierównomiernie się zużyły (z jednej blacha z drugiej jeszcze klocek był w porzadku - kurde mogłem na allegro handlarzowi sprzedać
), teraz jest w miarę ok.
Za trzy dychy
U mnie ori klocki też nierównomiernie się zużyły (z jednej blacha z drugiej jeszcze klocek był w porzadku - kurde mogłem na allegro handlarzowi sprzedać
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Dlatego ja mam ceramicznykonradoo pisze:Prowadnice też psikałeś miedzianką ??![]()
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-
comarus
panowie w GM rozebrali nic nie znaleźli złożyli sprawdzili opory toczenia i jest ok
umówiliśmy się, że spróbuję przyjechać jak piszczeć będzie ;P
a przy okazji wymieniony wąż obiegu wody i uzupełnione płyny ( ktoś to w końcu zrobić musiał ;P)
50zł mnie ta przyjemność kosztowała
umówiliśmy się, że spróbuję przyjechać jak piszczeć będzie ;P
a przy okazji wymieniony wąż obiegu wody i uzupełnione płyny ( ktoś to w końcu zrobić musiał ;P)
50zł mnie ta przyjemność kosztowała