Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Pasek i elementy Epica 2.0 R6
-
jokers
- Świeżak
- Imię: Adam
- Samochód: Epica 2.0 R6
- Silnik:
- Kontakt:
Pasek i elementy Epica 2.0 R6
Witam
Proszę o informację na temat wymiany paska w Epica 2.0 R6. Jakie tam są napinaczki, jakie były montowane na pierwszy montaż i ew. jak je wymienić?
Nie wiem czy dobrze obczaiłem instrukcję ale tam chyba są dwie napinaczki hydrauliczne. Pytanie czy je wymienia się całe czy tylko rolkę (jedna śruba)?
Kupiłem auto w salonie Chevroleta - miał 67k km. Teraz ma 145k km i do tej pory nie czepiałem się paska. Pomyślałem że pora się nim zainteresować. Na pasku jest napis "Gates micro-V belt 6pk 1835" - to jeszcze org. pasek.
Widzę że jest on dostępny w sprzedaży - 90zł. Rolki powinny być też Gates (?) ale z tego co patrzę org. można dostać najbliżej w UA.
Samochód się nie psuje więc na ile to możliwe staram się pakować org. podzespoły.
Proszę o informację na temat wymiany paska w Epica 2.0 R6. Jakie tam są napinaczki, jakie były montowane na pierwszy montaż i ew. jak je wymienić?
Nie wiem czy dobrze obczaiłem instrukcję ale tam chyba są dwie napinaczki hydrauliczne. Pytanie czy je wymienia się całe czy tylko rolkę (jedna śruba)?
Kupiłem auto w salonie Chevroleta - miał 67k km. Teraz ma 145k km i do tej pory nie czepiałem się paska. Pomyślałem że pora się nim zainteresować. Na pasku jest napis "Gates micro-V belt 6pk 1835" - to jeszcze org. pasek.
Widzę że jest on dostępny w sprzedaży - 90zł. Rolki powinny być też Gates (?) ale z tego co patrzę org. można dostać najbliżej w UA.
Samochód się nie psuje więc na ile to możliwe staram się pakować org. podzespoły.
- konradoo
- Zasłużony dla forum
- Imię: Konrad
- Samochód: Nubira x2
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Pasek i elementy Epica 2.0 R6
Kup normalny pasek Gates bez oe. Rolki raczej będziesz miał Ina a napinacz litens. Jeśli nic się nie dzieje to na wyrost możesz zmienić pasek, choć jak widać na nim napisy, to jest jeszcze zdrowy. Rolek jeśli nie szumią a napinacz jeśli napina, zostawił bym ale to Twój wybór
O partsy pisz PW.
- Kraviec
- Profesjonalista
- Imię: Michał
- Samochód: Epica V250
- Silnik: 2.0, X20D1, 144KM
- LPG: KME Nevo
- Kontakt:
Epica R6 ma jeden napinacz na pasku osprzętu, zwykły sprężynowy, rolki są dwie, jedna razem z napinaczem druga oddzielnie. Można wymienić same rolki, napinacz zmieniałem profilaktycznie i kupiłem firmy Gates, który był identycznie odlany jak oryginał.
-
jokers
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Witam
Wymieniłem. Jest jedna rolka prowadząca + napinacz. Pasek kupiłem org. Micro- V (j.w.) 100zł, rolka + napinacz 310zł.
U mnie po tych 150k. km po wymontowaniu okazało się że rolka i napinacz bez luzów ale "wyły".
Dzięki za informację. Pozdrawiam
Wymieniłem. Jest jedna rolka prowadząca + napinacz. Pasek kupiłem org. Micro- V (j.w.) 100zł, rolka + napinacz 310zł.
U mnie po tych 150k. km po wymontowaniu okazało się że rolka i napinacz bez luzów ale "wyły".
Dzięki za informację. Pozdrawiam
- Kraviec
- Profesjonalista
- Kontakt:
-
jokers
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Pasek przez internet (chyba alledrogo) 100zł z przesyłką - taniej nigdzie tego konkretnego nie znalazłem. 310zł zapłaciłem mechanikowi za resztę podzespołów + chyba 50 zł robota.
- Arbi
- Wymiatacz
- Imię: Albert
- Samochód: Epica
- Silnik: 2.5 24V, 156KM, benz.+LPG
- LPG: Vialle LPE-7 (LPi)
- Kontakt:
Mam pytanie, jak z dostępem do rolki i napinacza? Potrzebny jest kanał? Mam kupione już części i w wolnej chwili zabieram się za wymianę ale z góry chyba będzie ciężko? Ja mam 2.5 ale to chyba bez znaczenia.
- Kraviec
- Profesjonalista
- Kontakt:
Zdejmujesz koło i osłonę za kołem, dostęp bez kanału, najgorzej odkręcić osłonę, bo wkręty są od dołu.