https://moto.onet.pl/samochody-uzywane/ ... 1#slajd-10
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
10 niedocenianych aut używanych które warto kupić (orlando)
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
- Mandrol
- Zasłużony dla forum
- Imię: Marek
- Samochód: było Orlando 2.0D AT
- Silnik: 2.0D Z20D1 190KM AT
- Kontakt:
Re: 10 niedocenianych aut używanych które warto kupić (orlando)
Zgadzam się z artykułem jako bardzo zadowolony użytkownik Olka w wersji sadzomiotowej
Kiedy go kupowałem (spodobał mi się bardzo w Korei
) to każdy się pukał w czoło po co kupuję takie wozidło i czy mnie nie stać na coś lepszego ze stajni VW czy Opla (znajomi wiedzieli, że chcę kupić coś w stylu Tourana czy Sharana). Po pierwszej przejażdżce szwagrowi kopara opadła a znajomi też po pierwszych marudzeniach doszli do wniosku, że to kawał dobrego, wygodnego i szybkiego auta. Przed czipem 163KM było znacznie żwawsze niż zczipowany 170-konny Touran znajomego a po czipie i 190 kucach pod maską to już nic nie mówił
Po wystawieniu go na allegro i fejsie był pierwszym, który zadzwonił do mnie z pytaniem, kiedy może podjechać go obejrzeć bo kolega jest zainteresowany kupnem. Po niecałym tygodniu samochód poszedł do nowych właścicieli za kwotę wystawioną w ogłoszeniu. Po zakupie mój znajomy przyznał, że gdyby nie kupił pół roku wcześniej nowszego Tourana to brałby w ciemno mojego Olka bo auto sprawdzone na dzielni. Od ubiegłego lipca pomyka z nowymi właścicielami i po 9 miesiącach użytkowania są bardzo zadowoleni z tego wozidła.
Wspomnę jeszcze o reakcji mojego teścia (od zawsze tylko BMW
), kiedy razem ze mną jechał na Słowację szukać mojej obrączki- "Qrwa, to te auto tak szybko jeździ? Ono się zbiera szybciej niż moja beta! I ten automat! Bajka!". Niedługo później kupił znowu Betę, tym razem 3 litry w automacie a tak się zarzekał, że jeśli skrzynia to tylko manual. Od teraz twierdzi, że jeśli skrzynia to tylko automat ale co najmniej 3 litry pod maską 
Szkoda mi Olka ale DMC przyczepy uniemożliwiało mi holowanie mojej przyszłej cepki dlatego musiał znaleźć nowych właścicieli. Spokojnie dałby sobie radę ale jednak przepisy przepisami i trzeba je respektować bo "pokutu" może zaboleć i to fest
Kiedy go kupowałem (spodobał mi się bardzo w Korei
Wspomnę jeszcze o reakcji mojego teścia (od zawsze tylko BMW
Szkoda mi Olka ale DMC przyczepy uniemożliwiało mi holowanie mojej przyszłej cepki dlatego musiał znaleźć nowych właścicieli. Spokojnie dałby sobie radę ale jednak przepisy przepisami i trzeba je respektować bo "pokutu" może zaboleć i to fest