Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Olej skrzyni biegów
-
JohnyDubstep
- Świeżak
- Imię: Johny
- Samochód: Nubira
- Silnik: 1.6
- Kontakt:
Olej skrzyni biegów
Witam,
na wiosnę wymieniłem olej (a w zasadzie mechanik) w skrzyni biegów. Niedawno zauważyłem że coś cieknie. W trybie osiedlowego parkingu wszedłem pod samochód i ciekło właśnie ze skrzyni. Profilaktycznie sprawdziłem śruby i okazało się, ze jedna jest poluzowana. Dokręciłem i póki co jest ok.
Faktem jest, że trochę mi tego oleju wyciekło- pojęcia nie mam ile. Zostawał plamki nieduże, ale nie wiem od jakiego czasu. Chciałbym dolać oleju (zostało mi trochę po wymianie). Zrobię to jakoś od góry? Może ktoś ma fotkę tego wlewu. Od spodu na parkingu to raczej kiepska robota, zwłaszcza przy obecnej pogodzie.
Pozdrawiam
na wiosnę wymieniłem olej (a w zasadzie mechanik) w skrzyni biegów. Niedawno zauważyłem że coś cieknie. W trybie osiedlowego parkingu wszedłem pod samochód i ciekło właśnie ze skrzyni. Profilaktycznie sprawdziłem śruby i okazało się, ze jedna jest poluzowana. Dokręciłem i póki co jest ok.
Faktem jest, że trochę mi tego oleju wyciekło- pojęcia nie mam ile. Zostawał plamki nieduże, ale nie wiem od jakiego czasu. Chciałbym dolać oleju (zostało mi trochę po wymianie). Zrobię to jakoś od góry? Może ktoś ma fotkę tego wlewu. Od spodu na parkingu to raczej kiepska robota, zwłaszcza przy obecnej pogodzie.
Pozdrawiam
-
pitersik74
- Aktywny
- Imię: Piotr
- Samochód: Lacetti 1.6 16V
- Silnik:
- Kontakt:
-
JohnyDubstep
- Świeżak
- Imię: Johny
- Samochód: Nubira
- Silnik: 1.6
- Kontakt:
Re: Olej skrzyni biegów
Witam,
poluzowana śruba sprawiła, że wywiało mi kawałek uszczelki i cieknie nadal.
Pytanie: lepiej jest wsadzić nową uszczelkę czy zamiast niej zastosować masę Victor Reinz?
poluzowana śruba sprawiła, że wywiało mi kawałek uszczelki i cieknie nadal.
Pytanie: lepiej jest wsadzić nową uszczelkę czy zamiast niej zastosować masę Victor Reinz?
- konradoo
- Zasłużony dla forum
- Imię: Konrad
- Samochód: Nubira x2
- Silnik:
- Kontakt:
Nowa uszczelka papierowa, jeśli nie jest przerwana to nie ma szans by ciekło. Jeśli masz krzywy dekielek, dopiero wtedy ratuj się masą. Reinzosil by nie ciekło to też musisz zachować zasadę by z 12h a najlepiej dobę odstało nie zapalane
O partsy pisz PW.
- Sebastian
- Moderator
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Ja u siebie przy drugiej wymianie uszczelki dałem uszczelkę + cienka warstwa dirko i jest sucho 
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
-
chrobot
- Specjalista
- Imię: jan
- Samochód: lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
ja wczoraj tez podczas wymiany oleju . 
Ostatnio zmieniony 1 lut 2019, o 22:47 przez etac, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto zapis CYTUJ
Powód: usunięto zapis CYTUJ